Menu
67308350_902820366736819_7793084031058313216_n(1)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Ζυμαρικά, συμβουλές μαγειρέματος και σερβιρίσματος

Tips à la Ζαφειράκη

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε ευρύχωρη κατσαρόλα τηρώντας απαρέγκλιτα τον κανόνα 1 – 10 – 100 που σημαίνει 1 λίτρο νερό, 10γρ αλάτι, 100γρ ζυμαρικά.

Τα βράζετε 1 με 2 λεπτά λιγότερο απ ότι γράφει στην συσκευασία τους, χωρίς να ρίξετε λάδι στο νερό. Δεν τα ξεπλένετε ποτέ εκτός κι αν τα θέλετε για σαλάτα ή  για κάποιο φαγητό φούρνου, (παστίτσιο, σουφλέ…).  Σε μία τέτοια περίπτωση τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα λαδώνετε με ελαιόλαδο.

Έχετε δίπλα από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά έτοιμη την σάλτσα μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι. Με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα (αναλόγως με το είδος του ζυμαρικού, κοντό ή μακρύ) τα μεταφέρετε από το ένα σκεύος στο άλλο (με τα νερά τους να στάζουν) και τα αφήνετε 1 – 2 λεπτά να βράσουν μαζί.

Έτσι ρουφούν σάλτσα και γίνονται νοστιμότερα.  Αν χρειάζεται υγρασία, ρίξτε με την κουτάλα λίγο – λίγο νερό από αυτό της κατσαρόλας. Έχει άμυλο και θα δέσει καλύτερα την σάλτσα σας.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά, αν είναι μακριά, πιανοντάς τα με τσιμπίδα και από ψηλά κατεβάζετέ τα προς το πιάτο, γυρνώντας αυτό με το άλλο χέρι ολόγυρα, για να βγουν τα ζυμαρικά φορμαρισμένα, στριφογυριστά και με ύψος.

Αν είναι κοντά, προτιμήστε ένα βαθύ πιάτο για να αποκτήσουν έτσι ύψος.

Ρίχνετε όση σάλτσα έμεινε στο τηγάνι, πάνω από τα ζυμαρικά.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατες Συνταγές

Κατηγορίες Άρθρων

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner Irini Patiloudi

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.