Menu
61558387_867894606896062_4392326718472323072_n(1)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Συμβουλές για αφράτους και νόστιμους κεφτέδες

Συμβουλές από τον Ζαφείριο Χατζηχαλκιά.

Για αφράτους κεφτέδες ζυμώστε πολύ καλά και για αρκετό χρόνο την ζύμη για να εγκλωβιστεί αέρας μέσα και να φουσκώσουν.

Το πιο κατάλληλο μίγμα κρέατος για κιμά είναι το μισό – μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο (σπάλα, καπάκι, λάπα ή κιλότο) περασμένο δυο φορές από το κόσκινο της κρεατομηχανής για ισομερή κατανομή του λίπους.

Χρησιμοποιείτε ψίχα από ψωμί 2 – 3 ημερών μουσκεμένο σε γάλα (για νοστιμιά) ή σε ανθρακούχο νερό, καλά στημένο. Αν θέλετε πιο «σφικτούς» κεφτέδες για κατσαρόλα (π.χ με σάλτσα ντομάτας) χρησιμοποιείστε μαζί λιγη τριμμένη φρυγανιά.

Τα κρεμμύδια ψήνουν το κρέας και το νοστιμίζουν. Αρα περάστε τα από μπλέντερ και ζυμώστε τα μόνα τους με τον κιμά. Μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το ζύμωμα. Αν προτιμάτε, σοτάρετε το κρεμμύδι πριν το ζυμώσετε με τον κιμά. Έτσι οι κεφτέδες σας αποκτούν περισσή νοστιμιά.

Χρησιμοποιείστε στην ζύμη ένα όξινο υγρό για να «ψηθεί» το κρέας, όπως κονιάκ, κρασί, λεμόνι, ξύδι ή … ρακή!

Στους κεφέδες δεν συνηθίζεται το σκόρδο. Χρησιμοποιείστε κλασσικά μυρωδικά, όπως μαϊντανό, δυόσμο ή φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη.

Αλευρώστε τους κεφτέδες πριν το τηγάνισμά τους για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι.

Τηγανίστε τους σε δυνατή φωτιά, σε πολύ λάδι (να φθάνει η στάθμη του μέχρι την μέση τους) και λίγους – λίγους κάθε φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία και «βράζουν» αντί να τηγανίζονται. Γυρίζετέ τους τακτικά πλευρά για να μην «αρπάξουν». Ειναι έτοιμοι, όταν αρχίζει να αφρίζει το λάδι στην περιφέρειά τους.

Αν θέλετε να ψήσετε τους κεφτέδες στον φούρνο, κάντε το, χωρίς να τους αλευρώσετε και αλειμμένους μόνο με ελαιόλαδο. Πλάστε τους λίγο μεγαλύτερους και περισσότερο «πιεσμένους» στο κέντρο για να ψηθούν καλύτερα. Χρησιμοποιείστε τις αντιστάσεις σε θερμοκρασία 200 C για 15 – 20 λεπτά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατες Συνταγές

Κατηγορίες Άρθρων

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner Irini Patiloudi

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.