Menu
Καταγραφή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Σούπες βελουτέ, συμβουλές α λα Ζαφειράκη

Σούπες βελουτέ, συμβουλές α λα Ζαφειράκη

Για βελουτέ σούπες (ψαρόσουπες, κρεατόσουπες, χορτόσουπες, κοτόσουπες) μόλις βράσουν τα υλικά, τα βγάζετε και σουρώνετε τον ζωμό τους.

Λειώνετε λίγο κρέας (αν υπάρχει), μαζί με την μισή ποσότητα λαχανικών και λίγο ζωμό με το μίνι πίμερ, ώστε να πάρετε μια κρέμα.

Περνάτε την κρέμα από μύλο με σήτα και την αραιώνετε με λεμόνι και ελαιόλαδο, χτυπώντας με το μίνι πίμερ. Προσθέτετε τόσο ζωμό, ώστε στο τέλος να έχετε μια βελουτέ σούπα κατά το γούστο σας. Αλατοπιπερώνετε και διορθώνετε την γεύση.

Λιανίζετε το κρέας (αν υπάρχει) και το αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Ελέγχετε την γεύση τους και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Μοιράζετε την βελουτέ σούπα σε μπολ και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά κρέατος και λαχανικών.

Στις χορτόσουπες προσθέστε  και λίγο γάλα που δίνει μια πλούσια γεύση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατες Συνταγές

Κατηγορίες Άρθρων

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.