Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

Drei_Kartoffelherzen(2)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Πατάτες, συμβουλές και τρόποι μαγειρέματος

Πατάτες, συμβουλές και τρόποι μαγειρέματος

Του Ζαφείριου Χατζηχαλκιά.

Πατάτες

Πατάτες βραστές

Για να μη σκάζουν και να μη ρηγματώνουν  οι  βραστές πατάτες χρειάζονται να μπουν από την αρχή στο νερό, πριν αυτό αρχίσει να ζεσταίνεται, μαζί με 2 κουταλιές ξύδι. Ρίξτε στο νερό τους λίγο γάλα για να γίνουν νόστιμες και άσπρες. Για να αποκτήσουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα ρίξτε στο νερό τους λίγο δυόσμο ή ρίγανη.

Πατάτες τηγανιτές

Λίγη ώρα πριν τηγανίσετε πατάτες αφήστε τις σε νερό με τον χυμό ενός λεμονιού. Γίνονται νόστιμες και αποκτούν κατά το τηγάνισμα κρούστα.

Πατάτες ψητές

Αλείφουμε την φλούδα των πατατών με ελαιόλαδο πριν να τις ψήσουμε ολόκληρες στον φούρνο. Διατηρείται η τρυφερότητα στην φλούδα.

Πατάτα πουρές

Αντικαταστήστε στον πουρέ πατάτας το γάλα ή το βούτυρο με ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και λίγο σκόρδο. Ο  πουρές γίνεται πιο νόστιμος, ελαφρύς  και αφράτος. Στον πουρέ πατάτας προσθέτετε πάντα καυτό το γάλα για να μην σας σβολιάσει το μίγμα.

 

Πατάτες στον φούρνο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 2200 C Βάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες, ζουμί από κρέας, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Ψήνετε τις πατάτες κατεβάζοντας την θερμοκρασία κατά 200 C ανά μισή ώρα. Είναι μυστικό για να μελώσουν οι πατάτες.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατες Συνταγές

Κατηγορίες Άρθρων

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.