Cook Bake

Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

Slider

Ιδέες & Tips

Βαρβάρα ή Ασουρές Θράκης και έθιμο Το έθιμο της Βαρβάρας ή Ασουρές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λαϊκής λατρευτικής παράδοσης της...
Χριστόψωμο και έθιμο Χριστουγέννων Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες...
Φασολάκια, Αρακάς, συμβουλές και tips α λα Ζαφειράκη Για να μείνουν πράσινα τα λαχανικά ρίξτε στο νερό τους κατά το...
Γλυκά Χριστουγέννων δημοφιλή ανά τον κόσμο Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα μας θυμίζουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και γλυκές πίτες. Φυσικά δεν...
Φαγητά Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά στην Ελλάδα Τα Χριστούγεννα μαζί με την Πρωτοχρονιά αποτελούν διαχρονικά μια εκ των δύο σημαντικότερων θρησκευτικών γιορτών...
Χριστούγεννα, ήθη και έθιμα στην Ελλάδα Φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμφιέσεις και καλικάντζαροι, δίνουν αυτές...
Κρασιά, με τι ταιριάζουν, πως πίνονται Τιπς α λα Ζαφείριου Χατζηχαλκιά. Τα γλυκά κρασιά πίνονται δροσερά και τα εξ αυτών...
Χριστούγεννα και έθιμα στην Ευρώπη Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων για αρκετά έθνη...
  1 cup = 250 ml = 16 Tablespoons 1/2 cup = 125 ml = 8 Tablespoons 1/3 cup =...
Ρύζι, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Για πιλάφι μουσκέψτε το ρύζι (νυχάκι ή καρολίνα) για 20 λεπτά σε χλιαρό, αλατισμένο,...
Τσουρέκι παραδοσιακό, οι δικές μου συμβουλές ΘΕΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ Θα σας γράψω την άποψη μου για τα τσουρέκια μιας και είμαι...
Tips à la Ζαφειράκη   Βράζετε τα ζυμαρικά σε ευρύχωρη κατσαρόλα τηρώντας απαρέγκλιτα τον κανόνα 1 - 10 - 100 που...
  Στέβια Με προέλευση την Παραγουάη, η στέβια χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Νότια Αμερική και πιο πρόσφατα έγινε...
Τα ψάρια χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ποιότητας. Α΄ ποιότητας είναι αυτά που πωλούνται ακριβότερα. Συνήθως θεωρούνται καλύτερα τα πλέον καλοσχηματισμένα...
Οι Απόκριες είναι η περίοδος αυτή των τριών εβδομάδων πριν την Καθαρά Δευτέρα. Πώς αλήθεια γιορτάζονται αυτές οι ξεχωριστές μέρες...
Μπιφτέκια, σουμβουλές, παρασκευή και μαγείρεμα α λα Ζαφειράκη! Στα μοσχαρίσια μπιφτέκια χρησιμοποιείστε ρίγανη, θυμάρι, πιπέρια διάφορα, κόλιανδρο, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο...
Σούπες βελουτέ, συμβουλές α λα Ζαφειράκη Για βελουτέ σούπες (ψαρόσουπες, κρεατόσουπες, χορτόσουπες, κοτόσουπες) μόλις βράσουν τα υλικά, τα βγάζετε και...
  Μοσχαροκεφαλή: Θέλει ώρες ψήσιμο και είναι πολύ νόστιμη. Τα μάγουλα, είναι ότι πρέπει για βραστό, γιουβέτσι ,ή κοκκινιστό. Ελιά ή...
Κάστανα, συμβουλές και τρόποι παρασκευής α λα Ζαφειράκη. Παίρνετε (αποκλειστικά) κρητικά κάστανα (μαρόνια) από την Λαική, τα μουλιάζετε καμιά ώρα...
Κουνουπίδι ολόλευκο στο βράσιμο Αφήνετε το κουνουπίδι μέσα σε νερό με ξύδι και αλάτι για να απομακρυνθούν τυχόν μικρά ζωύφια....
Μύδια Το πιο κλασικό και το πιο κοινό οστρακοειδές στην Ελλάδα και το πιο γνωστό ακόμη και για τους αδαείς....
Ντομάτες και Ντοματίνια, συμβουλές του Zαφείριου Χατζηχαλκιά Ντομάτα Για να ξεφλουδίσετε ντομάτες, κάντε ένα σταυρό στον ομφαλό τους και βουτήξτε...
Συμβουλές από τον Ζαφείριο Χατζηχαλκιά. Για αφράτους κεφτέδες ζυμώστε πολύ καλά και για αρκετό χρόνο την ζύμη για να εγκλωβιστεί...
Τιμή για την ιστοσελίδα μαγειρικής μας να βρίσκεται και εδώ μαζί μας ο ταλαντούχος κύριος Ζαφείριος Χατζηχαλκιάς (Zafeirios Chatzichalkias). Μέλος,...
Η πρώτη καταγραφή παγωτού είναι στην Κίνα, γύρω στο 600 π.χ  αν και δεν έμοιαζε πολύ με αυτό που γνωρίζουμε...
Μπορεί στην Ελλάδα γευστικά το Πάσχα να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τσουρέκι, τα κουλουράκια, τη μαγειρίτσα, το αρνί και...
Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό θεσπέσιο έδεσμα που τρώμε το βράδυ της Ανάστασης. Οι περισσότεροι γνωρίζουν από τι αποτελείται και...
Οι φωτογραφίες κάτω από το κείμενο είναι δημιουργίες των μελών της ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε Το...
Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διπλή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838...
Ο βακαλάος, αυτό το τόσο νόστιμο και θρεπτικό ψάρι μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα και κατάφερε να διεκδικήσει...
Το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού, προέρχεται από το εβραϊκό Πάσχα και σχετίζεται με την έξοδο τους από την Αίγυπτο....
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας που διαρκεί μέχρι το...
Η καλύτερη λαγάνα που φτιάξατε ποτέ! Η συνταγή και η εκτέλεση εδώ είναι του συζύγου Γιάννη Τρέσκα 30 χρόνια φούρναρης,...
»Ενα από τα έθιμα της εορτής του Πάσχα είναι τα κόκκινα αυγά, τα οποία βάφονται κάθε χρόνο την Μ. Πέμπτη....
Λαμπροκουλούρα είναι το πασχαλινό ψωμί ή το τσουρέκι, σε διάφορα σχήματα, με ένα  κόκκινο αυγά ή παραπάνω στο πάνω μέρος...
Τα κόλλυβα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους σε μνημόσυνα στην εκκλησία. Το έθιμο προέρχεται από τα παλαιότερα χριστιανικά χρόνια και έχει σχέση...
«Ότι τσικνίζει, να…γυρίζει», αυτό είναι το μότο της ημέρας, η οποία απαιτεί κρέας, κρέας και ακόμα περισσότερο κρέας. Γιατί γιορτάζουμε...
Προθέρμανση Το μυστικό για ένα καλό ψήσιμο κρύβεται στην προθέρμανση του φούρνου. Κρίνεται απαραίτητη η προθέρμανση του πριν ψήσετε ένα...
Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη και τύποι αλευριού. Δεν προορίζονται όλα για την ίδια χρήση. Εσύ ξέρεις ποιο είναι κατάλληλο...
  Το χοιρινό που αγοράζουμε, συνήθως προέρχεται από γουρουνάκια κάτω του ενός έτους. Το χρώμα του κρέατος πρέπει να κυμαίνεται...
ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ H ψύξη καταστρέφει τη γεύση των τροφών; Τα λαχανικά και τα φρούτα, αν συντηρηθούν σωστά,...
  Η pavlova (παβλόβα) με το υποκοριστικό pav, σαν γλύκισμα περιωπής απολαμβάνει ένα τιμητικό status εδώ και … χρόνια στους...
  Ψωμί η ιστορία του αρχίζει με την αυγή του πολιτισμού μας κατά τη διάρκεια της νεολιθικής εποχής (8.000 π.Χ.). ...
Το αριάνι ή ξινόγαλο σπιτικό ή έτοιμο, αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό και θρεπτικό ρόφημα με σύσταση πιο αραιή ή πιο...
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Κατά την σημερινή ημέρα εορτάζεται η...
Πώς να πλύνετε, να χειριστείτε και να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με ασφάλεια Φρέσκο κοτόπουλο Διατηρείται κρύο κατά τη διάρκεια της...
  Αρνί και κατσίκι   Κεφαλάκι: Έχει μαλακό κρέας, ενώ τρώγονται συνήθως το μυαλό, η γλώσσα και τα μάγουλα. Το...

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατες Συνταγές

Κατηγορίες Άρθρων