Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

75137221_10219954628678808_7259711339856134144_n(1)

Αγριογούρουνο μαριναρισμένο στην γάστρα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Αγριογούρουνο μαριναρισμένο στην γάστρα. Ότι πρέπει για ένα γιορτινό τραπέζι.

Της φίλης Eirini Marouli, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.. Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την μαρινάδα
5 κρεμμύδια στα 4 κομμένο
κλωνάρια σέλινο
6 καρότα φετούλες
10 κόκκους μπαχάρι
10 μοσχοκάρφια /γαρύφαλλα
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

Για την γάστρα
αγριογούρουνο περίπου 2 κιλά
τα λαχανικά από την μαρινάδα σουρωμένα δίχως το σέλινο
μισή κούπα λάδι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
νερό αν χρειαστεί

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και στεγνωνουμε το κρέας. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα σ' ένα μπολ το κρέας, 5 κρεμμύδια στα 4 κλωνάρια σέλινο, 6 καρότα φετούλες, 10 κόκκους μπαχάρι, 10 μοσχοκάρφια /γαρύφαλλα, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Νεμέας. Το σκεπάζουμε, στο ψυγείο για 24 ώρες.

Πλένουμε και στεγνωνουμε το κρέας. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα σ' ένα μπολ το κρέας, 5 κρεμμύδια στα 4 κλωνάρια σέλινο, 6 καρότα φετούλες, 10 κόκκους μπαχάρι, 10 μοσχοκάρφια /γαρύφαλλα, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Νεμέας. Το σκεπάζουμε, στο ψυγείο για 24 ώρες.

Αφαιρούμε το κρέας, τα κρεμμύδια, καρότα από τη μαριναδα, πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε τη μαριναδα, κρατώντας το κρασί. Σωταρουμε το κρέας και τα λαχανικά που είχαμε στην μαρινάδα σε μισή κούπα λάδι. Πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το κρέας, τα κρεμμύδια, καρότα από τη μαριναδα, πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε τη μαριναδα, κρατώντας το κρασί. Σωταρουμε το κρέας και τα λαχανικά που είχαμε στην μαρινάδα σε μισή κούπα λάδι. Πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στη γάστρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2μιση με 3 ώρες. Ανακατεύουμε καθεμία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Μεταφέρουμε στη γάστρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2μιση με 3 ώρες. Ανακατεύουμε καθεμία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.