Menu
Menu
Καταγραφήαζαζχψ

Αχλάδι Γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Αχλάδι Γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εκτέλεση της συνταγής και με αχλάδια κοντούλες.

Υλικά

1.300 γραμμάρια αχλάδια
χυμός ενός λεμονιού
3 κούπες του καφέ νερό
1.300 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι φλούδα
1/2 λεμόνι, χυμός
1 βανίλια ή αρμπαρόριζα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναι μεγάλα τα χωρίστε τα στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο κι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιλούζοντας τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναι μεγάλα τα χωρίστε τα στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο κι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιλούζοντας τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις 3 κούπες νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το νερό με το λεμόνι και τα ρίχνετε μέσα.Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις 3 κούπες νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το νερό με το λεμόνι και τα ρίχνετε μέσα.Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά.

Προσθέστε τη ζάχαρη και τη φλούδα μισού λεμονιού Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες. Κατόπιν προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει.

Προσθέστε τη ζάχαρη και τη φλούδα μισού λεμονιού Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες. Κατόπιν προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει.

Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι.

Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.