Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

30725242_10213695600923139_1840785711339405312_n

Βεντάλια ψωμί με άγριο σκόρδο της Georgia Weismüller

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Βεντάλια ψωμί με άγριο σκόρδο της φίλης Georgia Weismüller, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την ζύμη
450 αλεύρι για όλες της δόσεις
150 ντίνκελ ή ολικής άλεσης ή λευκό σταρένιο
1 μαγιά 25γρ νωπή
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
300 ml νερό χλιαρό
50 ml λάδι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Για το άλειμμα
1 ματσάκι άγριο σκόρδο (η απλό σκόρδο όσο θέλετε)
250 βούτυρο
αλάτι και μπαχαρικά του γούστου σας
μαιντανό κατά βούληση
για από επάνω ελιές και λιαστές ντομάτες

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε το σκόρδο με το μαιντανό.

Κόβουμε το σκόρδο με το μαιντανό.

Σε λεκανίτσα βάζουμε λίγο από το αλεύρι μας , την μαγιά και λίγο από το χλιαρό νερό μας και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά μας. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Σε λεκανίτσα βάζουμε λίγο από το αλεύρι μας , την μαγιά και λίγο από το χλιαρό νερό μας και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά μας. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε και αφήνουμε για 40 λεπτά πάλι να φουσκώσει. Ανοίγουμε με τον πλάστη μας ένα κομμάτι 30με 40 πόντους και πάχος 5εκ. και κόβουμε σε λωρίδες όπως στην φωτογραφία.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε και αφήνουμε για 40 λεπτά πάλι να φουσκώσει. Ανοίγουμε με τον πλάστη μας ένα κομμάτι 30με 40 πόντους και πάχος 5εκ. και κόβουμε σε λωρίδες όπως στην φωτογραφία.

Διπλώνουμε τις λωρίδες σε βεντάλιες και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί. Ενδιάμεσα προσθέτουμε ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσια και κομμένες λιαστές ντομάτες.

Διπλώνουμε τις λωρίδες σε βεντάλιες και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί. Ενδιάμεσα προσθέτουμε ελιές κομμένες χωρίς κουκούτσια και κομμένες λιαστές ντομάτες.

Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 με 40 λεπτά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά.

Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 με 40 λεπτά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.