Menu
Menu
24993657_1519967314765687_4520071787344466245_n-678x470

Γαλατόπιτα γλυκιά, υπέροχη της Maria Mpakali

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γαλατόπιτα γλυκιά της φίλης Μaria Mpakali, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!

Υλικά

Ζύμη για 5 φύλλα:
250 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. νερό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για την κρέμα
700 γρ. γάλα
70 γρ. αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
70 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 αυγά χτυπημένα (κρατάμε λίγο να ρίξουμε από πάνω)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανοίγουμε μία λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά - σιγά το νερό μέχρι να γίνει το ζυμαράκι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε, στη συνέχεια, τα φύλλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανοίγουμε μία λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά - σιγά το νερό μέχρι να γίνει το ζυμαράκι μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε, στη συνέχεια, τα φύλλα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο μάτι να κάνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα, χτυπάμε 2 αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα. Δοκιμάζουμε, και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο μάτι να κάνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα, χτυπάμε 2 αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα. Δοκιμάζουμε, και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.

Αλείφουμε ένα ταψί No 30 και απλώνουμε τα τέσσερα φύλλα έτσι ώστε να προεξέχουν από τα τοιχώματα και τα ρίχνουμε λάδι. Το 5ο φύλλο το βάζουμε μέσα (δεν προεξέχει από τα τοιχώματα). Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τα φύλλα σχηματίζοντας τον κόθρο και τον αλείφουμε με λαδάκι. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αυγό και λίγη κανέλα.

Αλείφουμε ένα ταψί No 30 και απλώνουμε τα τέσσερα φύλλα έτσι ώστε να προεξέχουν από τα τοιχώματα και τα ρίχνουμε λάδι. Το 5ο φύλλο το βάζουμε μέσα (δεν προεξέχει από τα τοιχώματα). Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τα φύλλα σχηματίζοντας τον κόθρο και τον αλείφουμε με λαδάκι. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αυγό και λίγη κανέλα.

Ψήνουμε στους 180° σε αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.

Ψήνουμε στους 180° σε αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.