Menu
IMG_20180417_215701-678x470

Γαλατόπιτα με δικό μας φύλλο ή έτοιμο, γλυκιά και νόστιμη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Εύκολη γαλατόπιτα με δικό μας φύλλο σαν κουρού.

Αν την θέλουμε πιο εύκολη και πιο τραγανή θα βάλουμε 12 φύλλα κρούστας για γλυκά, μισά κάτω, μισά επάνω λαδωμένα.

Υλικά

Υλικά ζύμης
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
2 κουταλιές σούπας ξύδι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
μαργαρίνη σοφτ για να αλείψουμε τα φύλλα

Υλικά κρέμας
2 λίτρα γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλο
180 γρ. βούτυρο και
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγα
4 καψουλάκια βανίλια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σόφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σόφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, χτυπάμε τα αυγά μας χωριστά και αφού ανακατεύουμε συνέχεια τα αδειάζουμε κι αυτά, προσθέτουμε και τις βανίλιες. Μόλις δούμε ότι αρχίσει και πήζει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, χτυπάμε τα αυγά μας χωριστά και αφού ανακατεύουμε συνέχεια τα αδειάζουμε κι αυτά, προσθέτουμε και τις βανίλιες. Μόλις δούμε ότι αρχίσει και πήζει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Έχουμε ανοίξει το κάτω φύλλο μας, το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε την κρέμα μας.

Έχουμε ανοίξει το κάτω φύλλο μας, το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε την κρέμα μας.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μας την κρέμα και λαδώνουμε από πάνω.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μας την κρέμα και λαδώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.