Menu
Menu
IMG_20220201_154820 (1)

Γαλατόπιτα με πλούσια κρέμα γλυκιά υπέροχη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γαλατόπιτα με πλούσια κρέμα γλυκιά υπέροχη

Εύκολη γαλατόπιτα με δικό μας φύλλο σαν κουρού.

Αν την θέλουμε πιο εύκολη και πιο τραγανή θα βάλουμε 12 φύλλα κρούστας για γλυκά, μισά κάτω, μισά επάνω, όλα βουτυρωμένα με το πινέλο.

Εμείς την προτιμούμε με φύλλο κρούστας για ζαχαροπλαστική.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

Υλικά ζύμης
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
2 κουταλιές σούπας ξύδι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
μαργαρίνη σοφτ για να αλείψουμε τα φύλλα

Υλικά κρέμας
2 λίτρα γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλο
180 γρ. βούτυρο και
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγα
4 καψουλάκια βανίλια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σόφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σόφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, χτυπάμε τα αυγά μας χωριστά και αφού ανακατεύουμε συνέχεια τα αδειάζουμε κι αυτά, προσθέτουμε και τις βανίλιες. Μόλις δούμε ότι αρχίσει και πήζει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, χτυπάμε τα αυγά μας χωριστά και αφού ανακατεύουμε συνέχεια τα αδειάζουμε κι αυτά, προσθέτουμε και τις βανίλιες. Μόλις δούμε ότι αρχίσει και πήζει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Έχουμε ανοίξει το κάτω φύλλο μας, το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε την κρέμα μας.

Έχουμε ανοίξει το κάτω φύλλο μας, το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε την κρέμα μας.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μας την κρέμα και λαδώνουμε από πάνω.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο μας την κρέμα και λαδώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Με φύλλο έτοιμο κρούστας. Αν είναι και Βυρητού ακόμη πιο τραγανή η γαλατόπιτα.

Με φύλλο έτοιμο κρούστας. Αν είναι και Βυρητού ακόμη πιο τραγανή η γαλατόπιτα.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.