Menu
Menu
20200204_161644(1)

Γαλατόπιτα ξυπόλυτη σοκολατένια, πολύ νόστιμη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γαλατόπιτα ξυπόλυτη σοκολατένια, πολύ νόστιμη

Είχα αρκετό γάλα στο ψυγείο και αναρωτιόμουν σήμερα πως να το αξιοποιήσω.

Σκέφτηκα να φτιάξω ρυζόγαλο μετά είπα κάτι στον φούρνο να κάνω…

Έψαξα τις συνταγές μου και θυμήθηκα μία γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που ήθελε 2 λίτρα γάλα οπότε είπα εδώ είμαστε.

Ετοιμάζω τα υλικά και βρίσκω κακάο και 200γρ σταγόνες σοκολάτας.

Έτσι μία απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο από λευκή με άρωμα βανίλιας έγινε ένα πολύ σοκολατένιο και πολύ νόστιμο γλυκό.

Δοκιμάστε το, εμάς μας άρεσε πολύ μιας και είμαστε πολύ της σοκολάτας.

Υλικά

2 λίτρα γάλα ολόπαχο ή μη
250γρ ζάχαρη
350γρ σιμιγδάλι ψιλό ή μισό μισό με χοντρό
4 κουταλιές κακάο γεμάτες
5 αυγά
100γρ βούτυρο
1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
200γρ σταγόνες σοκολάτας από πάνω

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα 2 λίτρα γάλα, την ζάχαρη, το κακάο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Χτυπάμε τα αυγά μας πολύ καλά και προσθέτουμε και αυτά πριν να κάψει πολύ το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα μας.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα 2 λίτρα γάλα, την ζάχαρη, το κακάο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Χτυπάμε τα αυγά μας πολύ καλά και προσθέτουμε και αυτά πριν να κάψει πολύ το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα μας.

Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψί 28 εκ. και έχουμε προθερμάνει τον φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.

Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψί 28 εκ. και έχουμε προθερμάνει τον φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Δεν μας πειράζει να είναι μαλακό γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Δεν μας πειράζει να είναι μαλακό γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.