Menu
Menu
Καταγραφήgggg

Γαριδομακαρονάδα σπέσιαλ με ντομάτα και φέτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γαριδομακαρονάδα σπέσιαλ με ντομάτα και φέτα

Υπέροχη γαριδομακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, φέτα.

Με υπέροχα ζυμαρικά λιγκουίνι.

Νόστιμο καθημερινό ή γιορτινό Κυριακάτικο φαγητό!

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες φρέσκες

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες φρέσκες τριμμένες
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο νερό, μισό ποτήρι ή και παραπάνω από τα βρασμένα ζυμαρικά μας.
250γρ τυρί φέτα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας, κόβουμε με ψαλίδι τα μουστάκια και τα πόδια.

Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας, κόβουμε με ψαλίδι τα μουστάκια και τα πόδια.

Βγάζουμε με μία οδοντογλυφίδα από την ράχη της γαρίδας το εντεράκι όπως στην εικόνα.

Βγάζουμε με μία οδοντογλυφίδα από την ράχη της γαρίδας το εντεράκι όπως στην εικόνα.

Αν θέλουμε αφαιρούμε το κέλυφος ή όχι. Επίσης και το κεφάλι μπορούμε να αφαιρέσουμε αλλά θα χάσουμε μετά όλη την νοστιμιά της γαρίδας. Εγώ αφήνω ορισμένα κεφάλια για νοστιμιά και δεν αφαιρώ εδώ το κέλυφος. Βέβαια αυτό είναι θέμα γούστου αν δεν μας αρέσει να ρουφάμε την γαρίδα με την σάλτσα μετα.

Αν θέλουμε αφαιρούμε το κέλυφος ή όχι. Επίσης και το κεφάλι μπορούμε να αφαιρέσουμε αλλά θα χάσουμε μετά όλη την νοστιμιά της γαρίδας. Εγώ αφήνω ορισμένα κεφάλια για νοστιμιά και δεν αφαιρώ εδώ το κέλυφος. Βέβαια αυτό είναι θέμα γούστου αν δεν μας αρέσει να ρουφάμε την γαρίδα με την σάλτσα μετα.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρύ χρώμα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά , τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρύ χρώμα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά , τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Αν πήξει πολύ η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας που έχουμε βάλει να βράσουν με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Αν πήξει πολύ η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας που έχουμε βάλει να βράσουν με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά,

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά,

Αφού δέσει ελαφρώς η σάλτσα μας προσθέτουμε και την φέτα σε τρίμμα.

Αφού δέσει ελαφρώς η σάλτσα μας προσθέτουμε και την φέτα σε τρίμμα.

Ανακατεύουμε καλά να πάρει μόνο μία βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ανακατεύουμε καλά να πάρει μόνο μία βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.

Έτοιμη!

Έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.