Menu
Menu
Καταγραφήχψπολλλ

Γαύρος μαρινάτος της Γιώτας Πιπερτζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γαύρος μαρινάτος της φίλης Γιώτας Πιπερτζή. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Γαύρος μαρινάτος ο τέλειος μεζές που συνοδεύει τα όσπρια το ουζάκι και το τσιπουράκι για τους μερακλήδες.

Υλικά

1 κιλό γαύρο
160γρ χοντρό αλάτι
700γρ λευκό ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
κόκκινη πιπεριά κομματάκια
λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά
πιπέρι σε κόκκους
1 δαφνόφυλλο
λίγη ρίγανη
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο μισό μισό
δενδρολίβανο
φέτες λεμόνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε 1 κιλό γαύρο βγάζουμε το κεφάλι και τα έντερα τα βάζουμε σε τρυπητό. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. τα σκουπίζουμε και βάζουμε μια στρώση σε ένα μπολ γυάλινο, ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι κάνουμε άλλη σειρά ρίχνουμε αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γάβρος και το αλάτι. Καλύπτουμε καλά τα ψάρια με το ξύδι και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε δροσερό μέρος για 12 ώρες .

Πλένουμε 1 κιλό γαύρο βγάζουμε το κεφάλι και τα έντερα τα βάζουμε σε τρυπητό. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. τα σκουπίζουμε και βάζουμε μια στρώση σε ένα μπολ γυάλινο, ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι κάνουμε άλλη σειρά ρίχνουμε αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γάβρος και το αλάτι. Καλύπτουμε καλά τα ψάρια με το ξύδι και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε δροσερό μέρος για 12 ώρες .

Τα ξεκοκαλίζουμε μετά, τραβάμε την ραχοκοκαλιά που βγαίνει εύκολα. Ο γαύρος πρέπει να είναι φρέσκος και λίγο μεγάλος και όταν τελειώσουμε το αλάτισμα μετά το ξεκοκάλισμα η σάρκα του πρέπει να είναι λευκή. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο, τις πιπεριές, το λάδι, το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο και τις φέτες λεμόνι. Κλείνουμε με το καπάκι του μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται για 2 μήνες στο ψυγείο.

Τα ξεκοκαλίζουμε μετά, τραβάμε την ραχοκοκαλιά που βγαίνει εύκολα. Ο γαύρος πρέπει να είναι φρέσκος και λίγο μεγάλος και όταν τελειώσουμε το αλάτισμα μετά το ξεκοκάλισμα η σάρκα του πρέπει να είναι λευκή. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο, τις πιπεριές, το λάδι, το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο και τις φέτες λεμόνι. Κλείνουμε με το καπάκι του μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται για 2 μήνες στο ψυγείο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.