Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

50528155_752286908485677_562541914348322816_n-540x470

Γιουβέτσι κοτόπουλο της Reggina Filippou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γιουβέτσι κοτόπουλο της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
λάδι
2 φλυτζάνια κριθαράκι
2 τριμμένες ντομάτες
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
ξύλο κανέλας
3 γαρίφαλα
6 φλιτζάνια νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και το ψήνουμε για 50 λεπτά και το βάζουμε μετά σε πιατέλα.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και το ψήνουμε για 50 λεπτά και το βάζουμε μετά σε πιατέλα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και δυο φλιτζάνια κριθαράκι. Το σοτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε δυο ντομάτες τριμμένες, πελτέ η χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, 3 γαρύφαλλα και 6 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε στο ταψί την ντομάτα και τα υπόλοιπα, εκτός από το κοτόπουλο και το κριθαράκι και βάζουμε στο φούρνο .Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι στο ταψί για 10 λεπτά. Ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το κοτόπουλο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και δυο φλιτζάνια κριθαράκι. Το σοτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε δυο ντομάτες τριμμένες, πελτέ η χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, 3 γαρύφαλλα και 6 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε στο ταψί την ντομάτα και τα υπόλοιπα, εκτός από το κοτόπουλο και το κριθαράκι και βάζουμε στο φούρνο .Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι στο ταψί για 10 λεπτά. Ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το κοτόπουλο.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το αφήνουμε μέσα στο σβηστό φούρνο. Πρέπει να έχει υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει θα τα απορροφίσει το κριθαράκι. Η αναλογία κριθαράκι - νερού είναι 1:3

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το αφήνουμε μέσα στο σβηστό φούρνο. Πρέπει να έχει υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει θα τα απορροφίσει το κριθαράκι. Η αναλογία κριθαράκι - νερού είναι 1:3

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.