Menu
20190214_152445-678x470

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο.

Κλασσική σούπα χειμωνιάτικη, νόστιμη και παραδοσιακή.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
1 φλιτζανάκι νερό

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 1 ή 2 λεμόνια

2 κουταλιές αλεύρι σε μισό ποτήρι νερό για το δέσιμο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τον κιμά μας πολύ καλά με όλα τα υλικά μας.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας πολύ καλά με όλα τα υλικά μας.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.

Σκεπάζουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας και βάζουμε να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαφρίζουμε, βγάζουμε με κουτάλι τον αφρό από το κρέας που βράζει.

Σκεπάζουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας και βάζουμε να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαφρίζουμε, βγάζουμε με κουτάλι τον αφρό από το κρέας που βράζει.

Αφού έχουμε αφαιρέσει όλον τον αφρό προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο λάδι και αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε στο τέλος μισό γιουβαρλάκι να δούμε αν είναι μαλακό αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι που διαλύσαμε στο νερό και σουρώσαμε να μην έχει σβόλους και βράζουμε για 2 λεπτά να χυλώσει το ζουμί.

Αφού έχουμε αφαιρέσει όλον τον αφρό προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο λάδι και αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε στο τέλος μισό γιουβαρλάκι να δούμε αν είναι μαλακό αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι που διαλύσαμε στο νερό και σουρώσαμε να μην έχει σβόλους και βράζουμε για 2 λεπτά να χυλώσει το ζουμί.

Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 αυγά μας να αφρατέψουν και προσθέτουμε τον χυμό από το 1 ή 2 λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο ζουμί ζεστό στο αυγολέμονο και χτυπάμε και το αδειάζουμε όλο μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 αυγά μας να αφρατέψουν και προσθέτουμε τον χυμό από το 1 ή 2 λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο ζουμί ζεστό στο αυγολέμονο και χτυπάμε και το αδειάζουμε όλο μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.