Γλάσο για επικάλυψη ή γράψιμο γλυκών
Για το γλάσο,
ανάλογα πόσο θα χρειαστείς προσαρμόζεις την ποσότητα,
θα χτυπήσεις στο μίξερ χειρός ένα ασπράδι αυγού,
λίγο πριν γίνει μαρέγκα θα αρχίσεις να ρίχνεις σιγά σιγά άχνη κουταλιά , κουταλιά, θέλει αρκετή 1 με 2 φλυτζάνια
ανάλογα το μέγεθος του αυγού και το χτύπημα του μίξερ, και από 1/4 λεμόνι τον χυμό,
θα χτυπήσεις τόσο όσο να γίνει σαν κόλλα,
να μην σφίξει τελείως..
αν θέλεις βάζεις και χρώμα ζαχαροπλαστικής η τα περνάς τα μπισκότα ή ότι άλλο θέλεις με το πινέλο, με σπατουλίτσα η με κορνέ και λεπτή μύτη,
θέλει καμιά ώρα περίπου να σκληρύνει το γλάσο αφού απλωθεί σε ψημένα πάντα γλυκά ή μπισκότα….ιδανικό για γράψιμο βασιλόπιτας!
Ότι περισσέψει σε σακκούλα σφιχτά κλεισμένη στο ψυγείο κρατάει ως μία εβδομάδα….
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ