Γλάσο για επικάλυψη ή γράψιμο γλυκών
Για το αυγόγλασο,
ανάλογα πόσο θα χρειαστείς προσαρμόζεις την ποσότητα,
θα χτυπήσεις στο μίξερ χειρός ένα ασπράδι αυγού,
λίγο πριν γίνει μαρέγκα θα αρχίσεις να ρίχνεις σιγά σιγά άχνη κουταλιά , κουταλιά, θέλει αρκετή 1 με 2 φλυτζάνια
ανάλογα το μέγεθος του αυγού και το χτύπημα του μίξερ, και από 1/4 λεμόνι τον χυμό,
θα χτυπήσεις τόσο όσο να γίνει σαν κόλλα,
να μην σφίξει τελείως..
αν θέλεις βάζεις και χρώμα ζαχαροπλαστικής η τα περνάς τα μπισκότα ή ότι άλλο θέλεις με το πινέλο, με σπατουλίτσα η με κορνέ και λεπτή μύτη,
θέλει καμιά ώρα περίπου να σκληρύνει το γλάσο αφού απλωθεί σε ψημένα πάντα γλυκά ή μπισκότα….ιδανικό για γράψιμο βασιλόπιτας!
Ότι περισσέψει σε σακκούλα σφιχτά κλεισμένη στο ψυγείο κρατάει ως μία εβδομάδα….
Για το απλό γλάσο
για γράψιμο λεπτό ή επικάλυψη μπισκότων
Ανακατεύουμε τον χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι μαζί με 4 με 5 κουταλιές πολύ γεμάτες σούπας ζάχαρη άχνη πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα παχύρευστη όχι σαν στόκος. .
Βάζουμε σε σακούλες κορνέ μιάς χρήσης με λεπτή μύτη και γράφουμε ή κάνουμε σχέδια επάνω σε μπισκότα.
Να μην είναι πολύ ρευστό και να μην διαφανίζει.
Αφήνουμε σε δροσερό χώρο να παγώσει και να σφίξει.
Αν θέλουμε το γλάσο μας χρωματιστό ανακατεύουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ