Menu
Menu
Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-14 225152

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι υπέροχο και ιδιαίτερο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι υπέροχο και ιδιαίτερο

του φίλου μας Γιάννη Αραμπατζή ειδικό πλέον στα γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ!

Μέλος της Ομάδας μας,

ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Αληθινός μπελάς το καρυδάκι, ειδικά στο καθάρισμα αλλά το αποτέλεσμα αξίζει πιστεύω.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

CHEESECAKE ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό καρυδάκια μαλακά πριν ωριμάσουν
1,5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κανελόξυλο
10-15 γαρύφαλλα
Λίγη λεμονόφλουδα ,
χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μέλι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε όλη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος φοράμε γάντια για να μη βάψουμε τα χέρια μας Πλένουμε τα καρυδάκια και αφαιρούμε τις άκρες. Με ένα πιρουνάκι τα τρυπάμε παντού ή με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν δε τρυπιούνται έχει αρχίσει να σχηματίζεται το τσόφλι .

Σε όλη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος φοράμε γάντια για να μη βάψουμε τα χέρια μας Πλένουμε τα καρυδάκια και αφαιρούμε τις άκρες. Με ένα πιρουνάκι τα τρυπάμε παντού ή με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν δε τρυπιούνται έχει αρχίσει να σχηματίζεται το τσόφλι .

Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα καρυδάκια και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές τη διαδικασία βράζοντας όμως από πέντε λεπτά τη κάθε φορά . Χύνουμε το τελευταίο νερό και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το 3-4 φορές. Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρίσει δαγκώνοντας ένα καρυδάκι.

Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα καρυδάκια και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές τη διαδικασία βράζοντας όμως από πέντε λεπτά τη κάθε φορά . Χύνουμε το τελευταίο νερό και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το 3-4 φορές. Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρίσει δαγκώνοντας ένα καρυδάκι.

Τα παίρνουμε μετά ένα ένα και τα τρίβουμε ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη, προσέχοντας να μην τα χαλάσουμε η τα ξύνουμε απαλά με ένα μαχαίρι αν η μεμβράνη δε φεύγει εύκολα . Τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 3-4 ώρες να φύγει η υγρασία.

Τα παίρνουμε μετά ένα ένα και τα τρίβουμε ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη, προσέχοντας να μην τα χαλάσουμε η τα ξύνουμε απαλά με ένα μαχαίρι αν η μεμβράνη δε φεύγει εύκολα . Τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 3-4 ώρες να φύγει η υγρασία.

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μαζί με το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα από το λεμόνι για 5-7 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα καρυδάκια μέσα. Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι σε μέτριας έντασης φωτιά Σβήνουμε το μάτι ι και το αφήνουμε στο σιρόπι για 24 ώρες

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μαζί με το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα από το λεμόνι για 5-7 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα καρυδάκια μέσα. Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι σε μέτριας έντασης φωτιά Σβήνουμε το μάτι ι και το αφήνουμε στο σιρόπι για 24 ώρες

Την επόμενη προσθέτουμε το μέλι και δένουμε οριστικά το γλυκό .

Την επόμενη προσθέτουμε το μέλι και δένουμε οριστικά το γλυκό .

Όσο το γλυκό μας βράζει αφαιρούμε τον αφρό . Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού πριν σβήσουμε το μάτι και το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα

Όσο το γλυκό μας βράζει αφαιρούμε τον αφρό . Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού πριν σβήσουμε το μάτι και το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.