Menu
Menu
31899294_10212155135333340_7653726369666301952_o-678x470

Γλυκό Κουταλιού Τριαντάφυλλο Με Μαστίχα του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό Κουταλιού Τριαντάφυλλο Με Μαστίχα Χίου του φίλου Γιάννη Αραμπατζή, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Ευχαριστούμε!

Υλικά

700 γρ ροδοπέταλα καθαρισμένα και πλυμένα
1 κιλό ζάχαρη
1200ml νερό
2 βανίλιες
3-4 δακρυάκια μαστίχας
χυμό από 2 λεμόνια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τα ροδοπέταλα ελαφρά χωρίς να τα τρίψουμε και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Πλένουμε τα ροδοπέταλα ελαφρά χωρίς να τα τρίψουμε και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τοποθετούμε στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει.

Τοποθετούμε στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει.

Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.