Menu
Menu
20200107_152355(1)

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ κρέμα καφέ και σοκολάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ κρέμα καφέ και σοκολάτα

Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο…ένα τεμπέλικο αλλά εντυπωσιακό στην γεύση γλυκό ψυγείου.

Φτιάξτε το θα σας αρέσει!

Από σοκολατάκια για διακόσμιση μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε  αν δεν βρείτε τα γερμανικά toffifee.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΝΑΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΤΑΡΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 πακέτα σαβαγιάρ έτοιμα
1 ποτήρι γάλα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας καφέ instant, σκόνη νεσκαφέ ή εσπρέσσο
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
600γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
400γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφια

Επικάλυψη
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή
150γρ γάλα εβαπορέ

Διακόσμιση με σοκολατάκια αρεσκείας σας

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, άχνη να σφίξει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα να ενσωματωθούν καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, άχνη να σφίξει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα να ενσωματωθούν καλά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με τον καφέ και κονιάκ και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιαρ. Τα στρώνουμε στην σειρά σε ταψί 28εκ. η πυρέξ. Απλώνουμε την μισή κρέμα μας και σκεπάζουμε καλά τα σαβαγιάρ.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με τον καφέ και κονιάκ και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιαρ. Τα στρώνουμε στην σειρά σε ταψί 28εκ. η πυρέξ. Απλώνουμε την μισή κρέμα μας και σκεπάζουμε καλά τα σαβαγιάρ.

Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβαγιαρ και στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Βουτάμε και τα υπόλοιπα σαβαγιαρ και στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ να κάψει, όχι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα την σοκολάτα επιλογής μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λεία.

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ να κάψει, όχι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα την σοκολάτα επιλογής μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λεία.

Απλώνουμε την σοκολάτα γρήγορα επάνω από το γλυκό μας. Διακοσμούμε με ότι θέλουμε. Εγώ έβαλα γερμανικά σοκολατάκια.

Απλώνουμε την σοκολάτα γρήγορα επάνω από το γλυκό μας. Διακοσμούμε με ότι θέλουμε. Εγώ έβαλα γερμανικά σοκολατάκια.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.