Menu
Menu
55576473_636049463485908_8813265366609297408_n-678x470

Γλυκό ψυγείου φράουλα της Κωνσταντινιά ΠΚ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό ψυγείου φράουλα με άρωμα Ανατολής, σιροπιασμένη βάση και ζελέ φράουλα της φίλης Κωνσταντινιά ΠΚ.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την βάση
3 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
100γρ βούτυρο

Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
12 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές σούπας υποβρύχιο μαστίχα
2 φακελάκια ζελέ φράουλα όπως γράφει η συσκευασία

φρέσκες φράουλες

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την βάση, χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε βαθύ βουτυρωμένο πυρέξ 25x35 εκ και ψήνουμε στους 180 για 12 με 15 λεπτά.

Για την βάση, χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε βαθύ βουτυρωμένο πυρέξ 25x35 εκ και ψήνουμε στους 180 για 12 με 15 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και αφού αποσύρουμε από την φωτιά λιώνουμε μέσα το κομμάτι βούτυρο.

Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και αφού αποσύρουμε από την φωτιά λιώνουμε μέσα το κομμάτι βούτυρο.

Για την κρέμα , βράζουμε τα υλικά και αφού δέσει η κρέμα μας προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχα να διαλυθεί καλά. Φτιάχνουμε το ζελέ μας όπως γράφει η συσκευασία και βάζουμε για 2 ώρες να παγώσει λίγο.

Για την κρέμα , βράζουμε τα υλικά και αφού δέσει η κρέμα μας προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχα να διαλυθεί καλά. Φτιάχνουμε το ζελέ μας όπως γράφει η συσκευασία και βάζουμε για 2 ώρες να παγώσει λίγο.

Σιροπιάζουμε την βάση μας, αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει. Τοποθετούμε την κρύα κρέμα μας επάνω, βάζουμε τις φράουλες όπως μας αρέσει και από πάνω το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και δέσει τελείως το ζελέ μας.

Σιροπιάζουμε την βάση μας, αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει. Τοποθετούμε την κρύα κρέμα μας επάνω, βάζουμε τις φράουλες όπως μας αρέσει και από πάνω το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και δέσει τελείως το ζελέ μας.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.