Menu
Menu
20200529_235445(1)

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα, Ζάχαρη, Monkeybread, Zupfbrot

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα, Ζάχαρη, Monkeybread, Zupfbrot

Ένα διαφορετικό ψωμάκι σε μπαλάκια μικρά μέσα σε φόρμα του κέικ.

Κάθε μπαλάκι βουτηγμένο σε βούτυρο λιωμένο και μετά σε ζάχαρη λευκή, καστανή και κανέλα.

Υπέροχο, αρωματικό και πολύ νόστιμο.

Η ζύμη του περιέχει μαγιά οπότε φουσκώνει αρκετά και είναι και πολύ εντυπωσιακό.

Φτιάξτε το θα σας αρέσει.

Παραδοσιακό γερμανικό Zupfbrot ή αμερικάνικο Monkey bread ή τσιμπητό γλυκό ψωμάκι.

Η δόση αυτή είναι για μία φόρμα του κέικ με περίπου 35 μπαλάκια.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΖΥΜΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

Για την ζύμη:

1ο βήμα
300 γρ χλιαρό γάλα
30ρ λιωμένο βούτυρο
50γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8γρ ή 25γρ νωπή μαγιά

2ο βήμα
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για το βούτηγμα
150γρ λιωμένο βούτυρο

150γρ λευκή ζάχαρη
50γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια γεμάτα κανέλα

Βούτυρο και ζάχαρη για την φόρμα.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά υλικά από το 1ο βήμα, την μαγιά και την ζάχαρη σε μία λεκάνη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά υλικά από το 1ο βήμα, την μαγιά και την ζάχαρη σε μία λεκάνη.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα την λεκάνη μας με την ζύμη και αφήνουμε για 1 με 2 ώρες να φουσκώσει ανάλογα την ζέστη που έχουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα την λεκάνη μας με την ζύμη και αφήνουμε για 1 με 2 ώρες να φουσκώσει ανάλογα την ζέστη που έχουμε.

Αφού διπλασιαστεί σχεδόν η ζύμη μας την κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε μπαλάκια 30γρ. το καθένα.

Αφού διπλασιαστεί σχεδόν η ζύμη μας την κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε μπαλάκια 30γρ. το καθένα.

Βγαίνουν περίπου 30 μπαλάκια με 35 των 30γρ. Μπορείτε να τα υπολογίσετε σαν μέγεθος και με το μάτι.

Βγαίνουν περίπου 30 μπαλάκια με 35 των 30γρ. Μπορείτε να τα υπολογίσετε σαν μέγεθος και με το μάτι.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη να πάει παντού.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη να πάει παντού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150γρ λευκή ζάχαρη, 50γρ καστανή ζάχαρη, 2 κουταλάκια γεμάτα κανέλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150γρ λευκή ζάχαρη, 50γρ καστανή ζάχαρη, 2 κουταλάκια γεμάτα κανέλα.

Λιώνουμε καλά 150γρ βούτυρο να είναι πολύ ρευστό σαν νερό και τοποθετούμε σε μπολ. Αν γίνει παχύρευστο το ξαναζεσταίνουμε. Ξεκινάμε να βουτάμε τα μπαλάκια. Πρώτα στο βούτυρο και μετά στο μπολ της ζάχαρης.

Λιώνουμε καλά 150γρ βούτυρο να είναι πολύ ρευστό σαν νερό και τοποθετούμε σε μπολ. Αν γίνει παχύρευστο το ξαναζεσταίνουμε. Ξεκινάμε να βουτάμε τα μπαλάκια. Πρώτα στο βούτυρο και μετά στο μπολ της ζάχαρης.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια χαλαρά στην φόρμα.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια χαλαρά στην φόρμα.

Τα βάζουμε όλα στην φόρμα χωρίς να τα πατήσουμε καθόλου. Σκεπάζουμε με πετσέτα την φόρμα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν λίγο σε ζεστό μέρος.

Τα βάζουμε όλα στην φόρμα χωρίς να τα πατήσουμε καθόλου. Σκεπάζουμε με πετσέτα την φόρμα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν λίγο σε ζεστό μέρος.

Αφού φουσκώσουν τα μπαλάκια μας ελαφρά εγώ εδώ έκανα διπλή δόση), ανάβουμε τον φούρνο μας σε 180 βαθμούς αέρα και τα βάζουμε στον φούρνο.

Αφού φουσκώσουν τα μπαλάκια μας ελαφρά εγώ εδώ έκανα διπλή δόση), ανάβουμε τον φούρνο μας σε 180 βαθμούς αέρα και τα βάζουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστή. Τρώγεται ζεστό ή την ίδια μέρα κρύο.

Αναποδογυρίζουμε την φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστή. Τρώγεται ζεστό ή την ίδια μέρα κρύο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.