Menu
Menu
17861545_1597126713650198_5337179132756629803_n-678x470

Εκμέκ με γλυκό πορτοκάλι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Εκμέκ με γλυκό πορτοκάλι

Ένα πολύ ιδιαίτερο εκμέκ, ιδανικό για τραπέζι γιορτινό.

Δείτε την συνταγή για το γλυκό πορτοκάλι εδώ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ  ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο καταίφι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια της στιγμής
γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες
500 γρ κρέμα γάλακτος
250γρ βούτυρο
1 βανίλια για την σαντιγί
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
ξύσμένη κουβερτόυρα η νιφάδες
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή ότι άλλο σας αρέσει

650γρ ζάχαρη
600γρ νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια στο τέλος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφρατεύουμε το φύλλο καταίφι τραβώντας το με τα δάχτυλα.

Αφρατεύουμε το φύλλο καταίφι τραβώντας το με τα δάχτυλα.

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί 28 με 30cm, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω.

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί 28 με 30cm, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω.

Ψήνουμε 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Ψήνουμε 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Βράζουμε το σιρόπι μας για 10 λεπτά. και αφού κρυώσει λίγο το αδειάζουμε επάνω στο ζεστό καταίφι και περιμένουμε να το πιει όλο και να κρυώσει.

Βράζουμε το σιρόπι μας για 10 λεπτά. και αφού κρυώσει λίγο το αδειάζουμε επάνω στο ζεστό καταίφι και περιμένουμε να το πιει όλο και να κρυώσει.

Χτυπάμε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής όπως γράφει η συσκευασία.

Χτυπάμε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής όπως γράφει η συσκευασία.

Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το καταίφι αφού έχει κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι.

Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το καταίφι αφού έχει κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι.

Χτυπάμε την σαντιγί και την περνάμε πάνω από την κρέμα.

Χτυπάμε την σαντιγί και την περνάμε πάνω από την κρέμα.

Κάνουμε ροζέτες με κορνέ αν θέλουμε και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι και λίγο από το σιρόπι του.

Κάνουμε ροζέτες με κορνέ αν θέλουμε και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι και λίγο από το σιρόπι του.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Καλή απόλαυση!

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.