Menu
Menu
20221224_154143 (1) (1)

Ελμπασάν Ταβά κατσικάκι ρύζι και γιαούρτι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ελμπασάν Ταβά κατσικάκι ρύζι και γιαούρτι

To Elbasantava ή Tavë kosi  είναι ένα εθνικό παραδοσιακό φαγητό της Αλβανίας.

Κατσικάκι ή αρνί βρασμένο πρώτα και έπειτα ψημένο με ρύζι, σάλτσα γιαουρτιού με αυγά, αλεύρι και βούτυρο.

Φτιάχνεται κυρίως στην πόλη Elbasan έτσι πήρε και το όνομα αυτό.

Εγώ το έκανα για πρώτη φορά μιας και το είχε φτιάξει η πεθερά μου πριν πολλά χρόνια και το θυμήθηκα.

Ωραίο φαγητό, νόστιμο, διαφορετικό.

Ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι.

Η δοσολογία αυτή είναι για 8 μερίδες.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙ Η ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

1700γρ περίπου κατσικάκι σε μερίδες, ψαχνό θα ζητήσετε από τον χασάπη σας
αλάτι
πιπέρι
νερό
150γρ ρύζι κίτρινο ή καρολίνα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
4 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
ελάχιστο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας
βούτυρο σε νιφάδες 80γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε το κρέας μας μισή ώρα να μαλακώσει και το τοποθετούμε σε ταψί.

Βράζουμε το κρέας μας μισή ώρα να μαλακώσει και το τοποθετούμε σε ταψί.

Προσθέτουμε το καυτό ζουμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που να μην κολλήσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το καυτό ζουμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που να μην κολλήσει το ρύζι.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το ταψί μέχρι να χτυπήσουμε την σάλτσα μας.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το ταψί μέχρι να χτυπήσουμε την σάλτσα μας.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει μία ωραία κρέμα.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει μία ωραία κρέμα.

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανάβουμε ξανά στους 200 βαθμούς αέρα,

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανάβουμε ξανά στους 200 βαθμούς αέρα,

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να πάει ως κάτω και κόβουμε κομματάκια το βούτυρο από πάνω.

Απλώνουμε από πάνω την κρέμα, ανακατεύουμε απαλά να πάει ως κάτω και κόβουμε κομματάκια το βούτυρο από πάνω.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου να ροδίσει.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου να ροδίσει.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο!

Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο!

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.