Ελμπασάν Ταβά κατσικάκι ρύζι και γιαούρτι
To Elbasantava ή Tavë kosi είναι ένα εθνικό παραδοσιακό φαγητό της Αλβανίας.
Κατσικάκι ή αρνί βρασμένο πρώτα και έπειτα ψημένο με ρύζι, σάλτσα γιαουρτιού με αυγά, αλεύρι και βούτυρο.
Φτιάχνεται κυρίως στην πόλη Elbasan έτσι πήρε και το όνομα αυτό.
Εγώ το έκανα για πρώτη φορά μιας και το είχε φτιάξει η πεθερά μου πριν πολλά χρόνια και το θυμήθηκα.
Ωραίο φαγητό, νόστιμο, διαφορετικό.
Ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι.
Η δοσολογία αυτή είναι για 8 μερίδες.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙ Η ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ