Menu
Καταγραφήικοξκι

Θεσσαλικό «τυροκλούρι» (διπλωμένη τυρόπιτα) του Zafeiriou Chatzichalkia

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Θεσσαλικό «τυροκλούρι» (διπλωμένη τυρόπιτα),  με γέμιση από μυζήθρα, κασέρι και πιπέρι. Του φίλου Zafeiriou Chatzichalkia.

Μέλος και συντονιστής της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Την συνταγή για τα φύλλα πίτας θα την βρείτε εδώ….

Υλικά

8 φύλλα από «ζύμη για πίτες αλά Ζαφειράκη» (90 γρ./τεμ.)
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. ανάλατη γλυκιά μυζήθρα
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύετε τα τυριά με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε 7 μέρη. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 35 – 37 εκ. και στρώνετε το πρώτο φύλλο με τις άκρες του να περισσεύουν προς τα έξω. Το λαδώνετε και σκορπάτε σε όλη του την επιφάνεια το 1/7 της γέμισης. Στρώνετε το επόμενο φύλλο με τις άκρες του να φθάνουν μέχρι τα τοιχώματα του ταψιού. Λαδώνετε και σκορπάτε το επόμενο 1/7 της γέμισης και ούτω καθεξής, μέχρι να σκορπίσετε την γέμιση και στο έβδομο φύλλο. Κλείνετε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, το λαδώνετε και φέρνετε τις άκρες του πρώτου φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα, «σφραγίζοντας» έτσι την γέμιση.

Ανακατεύετε τα τυριά με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε 7 μέρη. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 35 – 37 εκ. και στρώνετε το πρώτο φύλλο με τις άκρες του να περισσεύουν προς τα έξω. Το λαδώνετε και σκορπάτε σε όλη του την επιφάνεια το 1/7 της γέμισης. Στρώνετε το επόμενο φύλλο με τις άκρες του να φθάνουν μέχρι τα τοιχώματα του ταψιού. Λαδώνετε και σκορπάτε το επόμενο 1/7 της γέμισης και ούτω καθεξής, μέχρι να σκορπίσετε την γέμιση και στο έβδομο φύλλο. Κλείνετε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, το λαδώνετε και φέρνετε τις άκρες του πρώτου φύλλου που περισσεύουν προς τα μέσα, «σφραγίζοντας» έτσι την γέμιση.

Λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας και τη διπλώνετε με προσοχή στα δύο και το ημικύκλιο που σχηματίζεται, πάλι στα δύο. Έχετε πλέον στο ταψί το 1/4 της αρχικής επιφάνειας. Λαδώνετε καλά τα χέρια σας και με προσοχή πιέζετε την πίτα και την απλώνετε προς την περιφέρεια του ταψιού, μέχρι να το καλύψει εντελώς. Η πίτα είναι έτοιμη.

Λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας και τη διπλώνετε με προσοχή στα δύο και το ημικύκλιο που σχηματίζεται, πάλι στα δύο. Έχετε πλέον στο ταψί το 1/4 της αρχικής επιφάνειας. Λαδώνετε καλά τα χέρια σας και με προσοχή πιέζετε την πίτα και την απλώνετε προς την περιφέρεια του ταψιού, μέχρι να το καλύψει εντελώς. Η πίτα είναι έτοιμη.

Λαδώνετε λίγο την επιφάνειά της, την ραντίζετε με λίγο νερό και την ψήνετε με τον αέρα και την κάτω αντίσταση για 1 ώρα στους 150 C. Κλείνετε τον αέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 – 15 λεπτά ακόμη μόνο με την κάτω αντίσταση.

Λαδώνετε λίγο την επιφάνειά της, την ραντίζετε με λίγο νερό και την ψήνετε με τον αέρα και την κάτω αντίσταση για 1 ώρα στους 150 C. Κλείνετε τον αέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 – 15 λεπτά ακόμη μόνο με την κάτω αντίσταση.

Αφήνετε την πίτα να γίνει χλιαρή, πριν την κόψετε σε ακανόνιστα κομμάτια, όπως την μπουγάτσα.

Αφήνετε την πίτα να γίνει χλιαρή, πριν την κόψετε σε ακανόνιστα κομμάτια, όπως την μπουγάτσα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.