Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

35292349_1145224095618781_2888886181150326784_n-678x470

Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , τυρί και φιστίκια της Ivy Foreye

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , κατσικίσιο τυρί και φιστίκια Αιγίνης

της φίλης Ivy Foreye, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

200 γρ. αλεύρι απλό
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομματάκια
80 γρ φιστικια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
100 γρ δαμάσκηνα ξηρά κομμένα σε κομματάκια
4 αυγά
150 ml ελαιόλαδο (έβαλα 100 ελαιόλαδο και 50 canola )
100 ml γάλα
50 ml γιαούρτι απλό
1κγ αλάτι
λίγο πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής και μετά τα στερεά και τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής και μετά τα στερεά και τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το τυρί.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου . Αν το βάλουμε σε ταψί γύρω στα 30´. Ελέγχουμε με τη βελόνα αν έχει γίνει το κέικ , το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου . Αν το βάλουμε σε ταψί γύρω στα 30´. Ελέγχουμε με τη βελόνα αν έχει γίνει το κέικ , το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα

Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει . Αν το κάνετε σε ταψί τα τελευταία βήματα δεν χρειάζονται. Το κέικ αυτό δεν φουσκώνει πολύ οπότε μπορείτε να γεμίσετε τη φόρμα σας πάνω από τα 3/4 όπως κάνουμε στα γλυκά κέικ.

Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει . Αν το κάνετε σε ταψί τα τελευταία βήματα δεν χρειάζονται. Το κέικ αυτό δεν φουσκώνει πολύ οπότε μπορείτε να γεμίσετε τη φόρμα σας πάνω από τα 3/4 όπως κάνουμε στα γλυκά κέικ.

Αντικαταστάσεις γίνονται : Το μαλακό κατσικίσιο τυρί με φέτα. Τα δαμάσκηνα με ελιές.( προσέχουμε το αλάτι αν βάλουμε ελιές )

Αντικαταστάσεις γίνονται : Το μαλακό κατσικίσιο τυρί με φέτα. Τα δαμάσκηνα με ελιές.( προσέχουμε το αλάτι αν βάλουμε ελιές )

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.