Menu
Menu
45211736_702591560121879_634049756867330048_n-678x470

Κέικ Αμβούργου της Reggina Filippou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ Αμβούργου της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό με κομμάτια σοκολάτας και λευκά αμύγδαλα.

Υλικά

Υλικά για το κέικ
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει (έχει μέσα μπέικιν) + 1 κουταλάκι μπέικιν ακόμα, αλλιώς 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 30γρ μπέικιν
1 1/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια

Για την επιφάνεια του κέικ
κομμάτια σοκολάτας
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυμός λεμονιού

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και βάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι 28εκ . Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ κομμάτια σοκολάτας και τα αμύγδαλα.

Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και βάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι 28εκ . Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ κομμάτια σοκολάτας και τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό - ζεστό σιρόπι.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό - ζεστό σιρόπι.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.