Menu
Menu
565 (1)

Κέικ με μήλα κανέλα και ρευστή καραμέλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ με μήλα κανέλα και ρευστή καραμέλα

Ένα υπέροχο κέικ με καραμελωμένα μήλα, μπόλικη κανέλα και αφράτη ζύμη.

Θα αρέσει σε όλους είτε το φτιάξουμε καθημερινά, για τραπέζι ή σε γιορτές!

Για πιο γιορτινή εμφάνιση το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί.

Συνοδεύεται τέλεια και με παγωτό βανίλια ειδικά όταν είναι ακόμη ζεστό και είναι ρευστή η καραμέλα.

Εύκολο στην παρασκευή του , η δόση είναι για 2 φόρμες κέικ για να μην μας παραφουσκώσει και χαθεί η γεύση του μήλου και της καραμέλας ή σε ταψί βαθύ 30εκ όλο μαζί αν δεν έχουμε 2 φόρμες του κέικ.

Στην πραγματικότητα είναι μία κανονική δόση κέικ  που μπορούμε να το φτιάξουμε και σκέτο αλλά σε μία φόρμα.

Για ένα μικρό κέικ, μία φόρμα δλδ.  βάζουμε τα μισά υλικά της συνταγής.

Εδ’ω θα δείτε και το βίντεο της συνταγής:

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την καραμέλα
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
200γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα

6 με 7 μήλα μεγάλα αρεσκείας μας
κομμένα σε μέτριες φέτες
χυμό από 1 λεμόνι

Για την ζύμη
125 γρ βούτυρο λιωμένο
100γρ ζάχαρη
2 βανίλιες, 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
150 ml γάλα, 1 ποτήρι μέτριο
4 αυγά
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ 20γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα μας. Τρίβουμε την φλούδα του λεμονιού και το κρατάμε για την ζύμη. Περιχύνουμε τα μήλα με τον χυμό και ανακατεύουμε στα μήλα να μην μαυρίσουν.

Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα μας. Τρίβουμε την φλούδα του λεμονιού και το κρατάμε για την ζύμη. Περιχύνουμε τα μήλα με τον χυμό και ανακατεύουμε στα μήλα να μην μαυρίσουν.

Βάζουμε σε αναμμένο μάτι την ζάχαρη μας σε τεφάλ τηγάνι.

Βάζουμε σε αναμμένο μάτι την ζάχαρη μας σε τεφάλ τηγάνι.

Ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει, μόλις αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε το μάτι.

Ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει, μόλις αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε το μάτι.

Μόλις καραμελώσει και πάρει χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους και την κανέλα.

Μόλις καραμελώσει και πάρει χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους και την κανέλα.

Μόλις δούμε ότι λιώνει το βούτυρο ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει και να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα στην άκρη.

Μόλις δούμε ότι λιώνει το βούτυρο ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει και να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα στην άκρη.

Τοποθετούμε τα μήλα στις βουτυρωμένες φόρμες.

Τοποθετούμε τα μήλα στις βουτυρωμένες φόρμες.

Χτυπάμε την ζύμη μας όπως κάνουμε σε απλό κέικ, πρώτα το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, αυγά, βανίλιες, κανέλα, ξύσμα λεμόνι, μετά το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν να γίνει μία λεία ζύμη. Το βούτυρο το λιώνουμε σε μία κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό περίπου, ή σε κατσαρολάκι στο μάτι. Δεν το βάζουμε καυτό στα υλικά μας αλλά χλιαρό.

Χτυπάμε την ζύμη μας όπως κάνουμε σε απλό κέικ, πρώτα το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, αυγά, βανίλιες, κανέλα, ξύσμα λεμόνι, μετά το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν να γίνει μία λεία ζύμη. Το βούτυρο το λιώνουμε σε μία κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό περίπου, ή σε κατσαρολάκι στο μάτι. Δεν το βάζουμε καυτό στα υλικά μας αλλά χλιαρό.

Αδειάζουμε την καραμέλα σε ίσα μέρη στις φόρμες πάνω από τα μήλα και ανακατεύουμε λίγο να πάει σε όλα τα μήλα.

Αδειάζουμε την καραμέλα σε ίσα μέρη στις φόρμες πάνω από τα μήλα και ανακατεύουμε λίγο να πάει σε όλα τα μήλα.

Αδειάζουμε και την μισή ζύμη στην μία φόρμα και μετά στην άλλη να σκεπαστούν καλά τα μήλα.

Αδειάζουμε και την μισή ζύμη στην μία φόρμα και μετά στην άλλη να σκεπαστούν καλά τα μήλα.

Ψήνουμε σε αέρα για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς . κάνουμε την δοκιμή με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Ψήνουμε σε αέρα για 45 με 50 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς . κάνουμε την δοκιμή με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Όσο είναι ακόμη ζεστό το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα στρόγγυλη.

Όσο είναι ακόμη ζεστό το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα στρόγγυλη.

Τρώγεται ζεστό και κρύο!

Τρώγεται ζεστό και κρύο!

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.