Menu
Menu
Καταγραφήfspl

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό της Γιώτας Πιπερτζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό ψυγείου της φίλης Γιώτας Πιπερτζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγες…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά για το κέικ
250 γρ φαρινάπ αλεύρι ή 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 10γρ μπείκιν πάουντερ
350 ζάχαρη
70 γρ κακάο
2 αυγά
1 βανίλια
200 γρ ηλιέλαιο
420 γρ γάλα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Επικάλυψη
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα΄
Για γαρνίρισμα
1 φυτική σαντιγί 500γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, ζάχαρη. Τα αυγά τα χωρίζουμε ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, ζάχαρη. Τα αυγά τα χωρίζουμε ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Μόλις ψηθεί το τρυπάμε με χοντρό καλαμάκι πολλές τρύπες μεγάλες για να απορροφήσει το σιρόπι που είναι λίγο πηχτό.

Μόλις ψηθεί το τρυπάμε με χοντρό καλαμάκι πολλές τρύπες μεγάλες για να απορροφήσει το σιρόπι που είναι λίγο πηχτό.

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια ανακατεύουμε να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό μόλις κρυώσει λίγο. το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια ανακατεύουμε να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό μόλις κρυώσει λίγο. το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Χτυπάμε την σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω, στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε την σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω, στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο.

Γλυκό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!

Γλυκό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.