Menu
Menu
40088257_10215378723118747_5571010386108350464_n-678x470

Κέικ σοκολατίνα της Elen Zournatzidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ σοκολατίνα της φίλης Elen Zournatzidou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την ζύμη του κέικ
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml σπορέλαιο
170 αλεύρι
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
150 ml κρύο γάλα για το σιρόπιασμα

Για την κρέμα
2 φακελάκια σκόνη γκαρνί και το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία
400 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε και
3 κουταλιές της σούπας νουτέλα

Για την Γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Με τα υλικά του κέικ προχωράμε στην διαδικασία όπως ένα απλό κέικ. Πολύ καλά χτυπημένα τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου δεν χρειάζεται περισσότερο. Κάντε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε 150 ml κρύο γάλα σε όλο την επιφάνεια. (Το γάλα είναι επιπλέον Όχι αυτό από τα υλικά της συνταγής). Έτσι γίνεται σαν σιροπιαστό αλλά όχι πολύ γλυκό.

Με τα υλικά του κέικ προχωράμε στην διαδικασία όπως ένα απλό κέικ. Πολύ καλά χτυπημένα τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου δεν χρειάζεται περισσότερο. Κάντε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε 150 ml κρύο γάλα σε όλο την επιφάνεια. (Το γάλα είναι επιπλέον Όχι αυτό από τα υλικά της συνταγής). Έτσι γίνεται σαν σιροπιαστό αλλά όχι πολύ γλυκό.

Για την κρέμα 2 φακελάκια σκόνη γκαρνί και το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα χτυπάμε να σφίξει. Προσθέτουμε 400 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε και 3 κουταλιές της σούπας νουτέλα. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.

Για την κρέμα 2 φακελάκια σκόνη γκαρνί και το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα χτυπάμε να σφίξει. Προσθέτουμε 400 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε και 3 κουταλιές της σούπας νουτέλα. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.

Για την γκανάζ, λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα μέσα σε ζεστή κρέμα γάλακτος 200ml.

Για την γκανάζ, λιώνουμε 200 γρ κουβερτούρα μέσα σε ζεστή κρέμα γάλακτος 200ml.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.