Menu
Menu
31955298_2019438858085646_7018831384709955584_n-640x470

Καλαμαράκια γεμιστά της Fay Karamanakis‎

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Καλαμαράκια γεμιστά της φίλης Fay Karamanakis‎.

Μέλος της Ομάδας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ψιλοκομένo πράσο
3/4 φλιτζάνι ρύζι (Καρολίνα )
1 φλιτζάνι κοτόπουλο ζωμό
2 κουτιά από θρυμματισμένες ντομάτες κονκασέ
αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί, καθώς και λίγο περισσότερο για το ψήσιμο
ελαιόλαδο
τσίμπημα θυμάρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας. Αλατοπιπερώνουμε , τα λαδώνουμε ελαφρά και τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας. Αλατοπιπερώνουμε , τα λαδώνουμε ελαφρά και τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σκόρδο και τα πλοκάμια.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σκόρδο και τα πλοκάμια.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό και τον ζωμό κοτόπουλου και το 1 κουτί ντομάτας.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό και τον ζωμό κοτόπουλου και το 1 κουτί ντομάτας.

Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε και το κρασί, το θυμάρι, το ρύζι και βράζουμε άλλα 5 λεπτά να μείνει λίγο ζουμάκι.

Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε και το κρασί, το θυμάρι, το ρύζι και βράζουμε άλλα 5 λεπτά να μείνει λίγο ζουμάκι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με κουταλάκι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με κουταλάκι.

Τα τοποθετούμε σε σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ ή γάστρα. Περιχύνουμε με λίγο κρασί, την δεύτερη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και λίγο μαιντανό ακόμα.

Τα τοποθετούμε σε σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ ή γάστρα. Περιχύνουμε με λίγο κρασί, την δεύτερη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και λίγο μαιντανό ακόμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και για 5 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και για 5 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.