Menu
Menu
103997057_10223177198320721_6833520407222103227_n(1)

Καλαμαράκια με ρύζι σαφράν

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Καλαμαράκια με ρύζι σαφράν

της φίλης Mary Loukatari, ευχαριστούμε!

Ωραίο ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο με αγαπημένα καλαμαράκια και ρύζι.

Υλικά

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 χούφτες μπιζέλια
600 γρ καλαμάρια δαχτυλίδια
300 γρ ρύζι για paella η ριζότο
2 κύβους κότας
Σαφράν / κρόκο Κοζάνης
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σιγά σιγά, αυτό θα βοηθήσει να μην γίνουν λάστιχο. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση χρειάζονται περίπου 15 λεπτά.

Σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σιγά σιγά, αυτό θα βοηθήσει να μην γίνουν λάστιχο. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση χρειάζονται περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε νερό, περίπου 1.5 λίτρο και διαλύουμε εκεί μέσα τους κύβους μας και το σαφράν. Εγώ χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα και άφησα το νερό στο μάτι για να μείνει ζεστό.

Στο μεταξύ βράζουμε νερό, περίπου 1.5 λίτρο και διαλύουμε εκεί μέσα τους κύβους μας και το σαφράν. Εγώ χρησιμοποίησα μια κατσαρόλα και άφησα το νερό στο μάτι για να μείνει ζεστό.

Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι μας σε Σε μέτρια φωτιά, δεν θ΄ρλουμε να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τη πιπεριά κι έπειτα το ρύζι. Μόλις το ρύζι γλασαριστεί και είναι διάφανο αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα μας. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε συνέχεια κι όποτε εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε κι άλλο μείγμα. Αυτό θα κρατήσει περΊπου 30 λεπτά. Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο μας και τα καλαμάρια και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση και να εξατμιστούν όλα τα υγρά μας.

Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι μας σε Σε μέτρια φωτιά, δεν θ΄ρλουμε να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τη πιπεριά κι έπειτα το ρύζι. Μόλις το ρύζι γλασαριστεί και είναι διάφανο αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα μας. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε συνέχεια κι όποτε εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε κι άλλο μείγμα. Αυτό θα κρατήσει περΊπου 30 λεπτά. Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το σκόρδο μας και τα καλαμάρια και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση και να εξατμιστούν όλα τα υγρά μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.