Menu
Menu
IMG_20211230_154519(1)

Κανταϊφάκια με καρύδια κανέλα απλά υπέροχα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κανταϊφάκια με καρύδια κανέλα απλά υπέροχα

Παραδοσιακά κανταϊφάκια  με ωραίο σιρόπι όπως μας αρέσουν.

Δεν τα πάω πολύ καλά με το τύλιγμα τους αλλά η γεύση τους είναι φανταστική!

Είμαι σίγουρη πως εσείς θα καταφέρετε να τα φτιάξετε πιο όμορφα.

Ένα ωραίο γλυκό για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών.

Βγαίνουν 20 με 28 τμχ ανάλογα το μέγεθος.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΚ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΕΒΑΝΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

400 με 500 γρ. φύλλο κανταΐφι

300 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
γαρίφαλο πολύ λίγο αν σας αρέσει, εγώ δεν έβαλα
1 βανίλια
300 γρ. αγελαδινό ή Κερκύρας κατσικίσιο βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι
850 γρ ζάχαρη
700 γρ νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκόζη
1 βανίλια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τραβάμε με τα δάχτυλα μας τα φύλλα μα ξεχωρίσουν καλά οι κλωστές και να αφρατέψουν.

Τραβάμε με τα δάχτυλα μας τα φύλλα μα ξεχωρίσουν καλά οι κλωστές και να αφρατέψουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης

Παίρνουμε κλωστές εγω ζύγισα 18 γρ και έβαλα 1 κουταλάκι γεμάτο γέμιση.

Παίρνουμε κλωστές εγω ζύγισα 18 γρ και έβαλα 1 κουταλάκι γεμάτο γέμιση.

Τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά αλλά όχικαι χαλαρά.

Τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά αλλά όχικαι χαλαρά.

Τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 με 22 εκ αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα το ταψί.

Τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 με 22 εκ αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα το ταψί.

Με ένα κουτάλι αδειάουμε πάνω από κάθε κανταίφι όλο το λιωμένο βούτυρο.

Με ένα κουτάλι αδειάουμε πάνω από κάθε κανταίφι όλο το λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα πάνω κάτω. Εγώ τα έψησα σε αέρα. Κοιτάμε να έχουν ψηθεί καλά και πάνω και κάτω.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα πάνω κάτω. Εγώ τα έψησα σε αέρα. Κοιτάμε να έχουν ψηθεί καλά και πάνω και κάτω.

Περιχύνουε το γλυκό που είναι κρύο με το ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει πριν για 8 λεπτά περίπου.

Περιχύνουε το γλυκό που είναι κρύο με το ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει πριν για 8 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.