Menu
Menu
34779989_1837982796503229_1367234252348850176_n-678x470

Καρπούζι, γλυκό κουταλιού της Xristina Dimou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γλυκό κουταλιού καρπούζι της φίλης Xristina Dimou, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΔΩ, ΟΦΕΛΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
3 λεμόνια
6 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
1 ποτήρι νερό για το σιρόπι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για το γλυκό καρπούζι, καθαρίζουμε πρώτα την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος. Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια η μικρά τετράγωνα. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια ή σε ασβέστη.

Για το γλυκό καρπούζι, καθαρίζουμε πρώτα την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος. Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια η μικρά τετράγωνα. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια ή σε ασβέστη.

Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 1 μέρα με τον ασβέστη ή 2 ώρες με το λεμόνι, επιλέγουμε ένα από τα δύο!

Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 1 μέρα με τον ασβέστη ή 2 ώρες με το λεμόνι, επιλέγουμε ένα από τα δύο!

Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε μέχρι να πέφτει από το πιρούνι σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ένα ποτήρι νερό να λιώσει η ζάχαρη βάζουμε και το γαρύφαλλο και το ξύλο κανέλας. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σκεπασμένο με μία πετσέτα.Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά ακόμα.

Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε μέχρι να πέφτει από το πιρούνι σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ένα ποτήρι νερό να λιώσει η ζάχαρη βάζουμε και το γαρύφαλλο και το ξύλο κανέλας. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σκεπασμένο με μία πετσέτα.Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά ακόμα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.