Menu
17992105_429010644117796_503669525902268521_n-678x470

Κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και δαμάσκηνα ή αρνί, του Zafeirios Chatzichalkias

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και δαμάσκηνα ή αρνί,του φίλου Zafeirios Chatzichalkias.

Μέλος και συντονιστής της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1/2 κατσικάκι ή αρνί περίπου 3 κιλά σπασμένο σε μερίδες
1 κομμάτι πράσο
1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο ολόκληρο
2 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο ξεφλουδισμένο ολόκληρο
5 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο

1 σκέπη

3 φλυτζάνια ρύζι κίτρινο
1 συκωταριά ζεματισμένη για 5 λεπτά και ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
14 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα βράζετε 2,5 περίπου λίτρα νερό και ρίχνετε μέσα το κρέας. Ξαφρίζετε πολύ καλά και προσθέτετε το πράσο, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι και βράζετε για 20 λεπτά.

Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα βράζετε 2,5 περίπου λίτρα νερό και ρίχνετε μέσα το κρέας. Ξαφρίζετε πολύ καλά και προσθέτετε το πράσο, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι και βράζετε για 20 λεπτά.

Σουρώνετε, πετάτε τα στερεά υλικά, περνάτε τον ζωμό από τρυπητό και τον κρατάτε κατά μέρος. Μεταφέρετε το κρέας στην γάστρα από την ανάποδη πλευρά του. Αλατοπιπερώνετε , ρίχνετε 2 φλυτζάνια ζωμό. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 1 ώρα για 200 βαθμούς.

Σουρώνετε, πετάτε τα στερεά υλικά, περνάτε τον ζωμό από τρυπητό και τον κρατάτε κατά μέρος. Μεταφέρετε το κρέας στην γάστρα από την ανάποδη πλευρά του. Αλατοπιπερώνετε , ρίχνετε 2 φλυτζάνια ζωμό. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 1 ώρα για 200 βαθμούς.

Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.

Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα αχνίζουμε με λίγο νερό και ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Μόλις εξατμιστεί το νερό και αρχίσουν τα υλικά να σοτάρονται προσθέτετε την συκωταριά.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα αχνίζουμε με λίγο νερό και ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Μόλις εξατμιστεί το νερό και αρχίσουν τα υλικά να σοτάρονται προσθέτετε την συκωταριά.

Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς προσθήκη άλλου νερού. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα 6 με 7 λεπτά. Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει.

Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά χωρίς προσθήκη άλλου νερού. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα 6 με 7 λεπτά. Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει.

Σβήνετε με 6 φλυτζάνια ζωμό, προσθέτετε τον άνηθο, τα δαμάσκηνα και μεταφέρετε το πιλάφι αυτό στην γάστρα.

Σβήνετε με 6 φλυτζάνια ζωμό, προσθέτετε τον άνηθο, τα δαμάσκηνα και μεταφέρετε το πιλάφι αυτό στην γάστρα.

Ταχτοποιείτε από πάνω το κρέας με την ροδισμένη πλευρά προς τα κάτω.

Ταχτοποιείτε από πάνω το κρέας με την ροδισμένη πλευρά προς τα κάτω.

Καλύπτετε το κρέας με την σκέπη. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Καλύπτετε το κρέας με την σκέπη. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ξεσκεπάζετε και ροδίζετε την σκέπη καλά.

Ξεσκεπάζετε και ροδίζετε την σκέπη καλά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner Irini Patiloudi

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.