Menu
Menu
32775960_10212242458236358_8279718613267513344_n

Κεράσι γλυκό του κουταλιού υπέροχο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κεράσι γλυκό του κουταλιού υπέροχο

Τέλειο γλυκό του κουταλιού κεράσι του φίλου μας

Γιάννη Αραμπατζή, ευχαριστούμε!

Πολύ νόστιμο φρούτο το κεράσι που μπορούμε να το κάνουμε και μαρμελάδα και γλυκό και λικέρ.

Ταιριάζει απόλυτα σε τσιζ κέικ, με παγωτό, σε κέικ, σε τούρτα.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Υλικά

1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε ,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ενα μπωλ με χυμό απο δύο λεμονια για περίπου 1 ώρα ( για να σφίξουν) Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε ,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ενα μπωλ με χυμό απο δύο λεμονια για περίπου 1 ώρα ( για να σφίξουν) Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να βράσει,σβήνουμε το μάτι τις κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το σιρόπι. Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια με το χυμό λεμονιού και την βανίλια και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να βράσει,σβήνουμε το μάτι τις κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το σιρόπι. Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια με το χυμό λεμονιού και την βανίλια και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου.

Την ώρα που βράζει δημιουργείται αφρός τον οποίο αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά το γλυκό. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ενα κουταλάκι στο πιάτο. Μόλις δούμε ότι έδεσε καλά το βάζουμε στα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα

Την ώρα που βράζει δημιουργείται αφρός τον οποίο αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά το γλυκό. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ενα κουταλάκι στο πιάτο. Μόλις δούμε ότι έδεσε καλά το βάζουμε στα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.