Menu
Menu
20180929_175856-678x470

Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή με φρέσκα κεράσια

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή, τραγανή επάνω, ζουμερή από μέσα.

Με φρέσκα κεράσια ή από κατάψυξη που τα έχουμε αποψύξει πιο πριν.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Δεν έχετε φάει πιο νόστιμη!

Μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο φρέσκο θέλετε γιατί η ζύμη της είναι πάρα πολύ ωραία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
190 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο κρύο
50 γρ. νερό
ζάχαρη για το πασπάλισμα στο τέλος
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο για από επάνω

Υλικά για την γέμιση
1 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς τα κουκούτσια τους
1 αυγό χώρια ο κρόκος από το ασπράδι
120 γρ ζάχαρη
100 gr αλεύρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε την ζύμη στο μίξερ και μετά στο χέρι και αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Bάζουμε τα ¾ της ζύμης σε μια φόρμα 28εκ. να βγαίνει το πλαινό, ανακατεύουμε σε μια λεκάνι όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ασπράδι και το αδειάζουμε επάνω στο ζυμάρι μας, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.

Ζυμώνουμε την ζύμη στο μίξερ και μετά στο χέρι και αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Bάζουμε τα ¾ της ζύμης σε μια φόρμα 28εκ. να βγαίνει το πλαινό, ανακατεύουμε σε μια λεκάνι όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ασπράδι και το αδειάζουμε επάνω στο ζυμάρι μας, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.

Χτυπάμε το ασπράδι να μην σφίξει τελείως , το βάζουμε επάνω απ την ζύμη (καπάκι) να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μετά το ψήσιμο αυτό θα κάνει μία ωραία κρούστα η πίτα ή τάρτα μας.

Χτυπάμε το ασπράδι να μην σφίξει τελείως , το βάζουμε επάνω απ την ζύμη (καπάκι) να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Μετά το ψήσιμο αυτό θα κάνει μία ωραία κρούστα η πίτα ή τάρτα μας.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς 50 με 60 λεπτά, να ροδίσει από πάνω. Τρώγεται ζεστή με παγωτό ή σκέτη με καφεδάκι.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς 50 με 60 λεπτά, να ροδίσει από πάνω. Τρώγεται ζεστή με παγωτό ή σκέτη με καφεδάκι.

Η τάρτα, πίτα μας τρώγεται και ζεστή και κρύα. Με παγωτό ή σαντιγί.

Η τάρτα, πίτα μας τρώγεται και ζεστή και κρύα. Με παγωτό ή σαντιγί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.