Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή, τραγανή επάνω, ζουμερή από μέσα.
Με φρέσκα κεράσια ή από κατάψυξη που τα έχουμε αποψύξει πιο πριν.
Κερασόπιτα ή τάρτα σκεπαστή, τραγανή επάνω, ζουμερή από μέσα.
Με φρέσκα κεράσια ή από κατάψυξη που τα έχουμε αποψύξει πιο πριν.
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
190 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο κρύο
50 γρ. νερό
ζάχαρη για το πασπάλισμα στο τέλος
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο για από επάνω
Υλικά για την γέμιση
1 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς τα κουκούτσια τους
1 αυγό χώρια ο κρόκος από το ασπράδι
120 γρ ζάχαρη
100 gr αλεύρι