Κεφτέδες με ρύζι και σάλτσα ντομάτας.
Οι κεφτέδες με την σάλτσα στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφροί και το ρύζι στην κατσαρόλα κανονικά βρασμένο.
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
Οι κεφτέδες με την σάλτσα στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφροί και το ρύζι στην κατσαρόλα κανονικά βρασμένο.
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
1 κύβο βοδινό
Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά (βγήκαν 16 μεγαλούτσικοι κεφτέδες), μοσχαρίσιο ή μισό και μισό χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
4 κουταλιές φρυγανιά αλεσμένη
2 κουταλιές νερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κουτί ντομάτα πομοντόρο (η πολύ συμπυκνωμένη)
1 ποτήρι νερό. ίσως χρειαστεί παραπάνω στην διάρκεια του ψησίματος
λίγο ελαιόλαδο
λίγο κόκκινο πιπέρι