Menu
Menu
20240513_163841

Κιμαδόπιτσα αφράτη με ζύμη λαδένιας

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κιμαδόπιτσα αφράτη με ζύμη λαδένιας

Φανταστική πίτσα με κιμά!

Αφράτη υπέροχη ζύμη λαδένιας που μπορούμε φυσικά να βάλουμε από πάνω ότι μας αρέσει.

Η δόση είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΑΔΕΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΎΔΙ, ΝΤΟΜΆΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την ζύμη
200γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ ζάχαρη, 2 κουταλάκια γλυκού
310γρ νερό
12 γρ αλάτι
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
30γρ ελαιόλαδο

Για τον κιμά
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
1/2 ποτήρι νερό

300γρ γούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη
αν θέλουμε να είναι πιο ζουμερή βάζουμε
επάνω σε ροδέλες κομμένες ντομάτες

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην κολλήσει γιατί δεν θέλουμε να έχει ζουμιά ο κιμάς.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην κολλήσει γιατί δεν θέλουμε να έχει ζουμιά ο κιμάς.

Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.. Πατάμε με τα ακροδάχτυλά μας να δούμε αν φούσκωσε, αλλιώς αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.. Πατάμε με τα ακροδάχτυλά μας να δούμε αν φούσκωσε, αλλιώς αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.

Απλώνουμε επάνω τον κιμά.

Απλώνουμε επάνω τον κιμά.

Πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο 300γρ ή μοτσαρέλα τριμμένη. Αν θέλουμε βάζουμε επάνω και φέτες ντομάτας για πιο ζουμερή.

Πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο 300γρ ή μοτσαρέλα τριμμένη. Αν θέλουμε βάζουμε επάνω και φέτες ντομάτας για πιο ζουμερή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε στην ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε στην ζύμη.

Καλή απόλαυση! Συνοδεύστε την με μία πράσινη σαλάτα ή με χωριάτικη!

Καλή απόλαυση! Συνοδεύστε την με μία πράσινη σαλάτα ή με χωριάτικη!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.