Menu
Menu
IMG_20210701_145754(1)

Κολοκυθάκια βαρκούλες με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κολοκυθάκια βαρκούλες με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Κολοκυθάκια αλλιώς!

Σήμερα αυτοσχεδίασα μιάς και ήθελα να κάνω ένα διαφορετικό φαγητό.

Δεν ήθελα να βάλω μπεσαμέλ από πάνω αλλά κάτι πιο δροσερό.

Βγήκε ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα καθιερωθεί από εδώ και πέρα και θα το δοκιμάσω και με μελιτζάνες που είμαι σίγουρη θα είναι ακόμη πιο νόστιμο!

Φτιάξτε το θα σας αρέσει!

Δοκιμάστε και αυτήν την συνταγή με κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι που θα βρείτε ΕΔΩ

Διαβάστε και για την διατροφική αξία και τα οφέλη από τα κολοκυθάκια ΕΔΩ  

 

Υλικά

Συνταγή για 8 άτομα

8 κολοκυθάκια μεγάλα
αλάτι πιπέρι
Λίγες πατάτες για τα κενά στο ταψί.

Για τον κιμά
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό

Για από πάνω
800γρ γιαούρτι στραγγιστό ή κατσικίσιο, εγώ έβαλα κατσικίσιο 4 κουπάκια
4 αυγά χτυπημένα

Κεφαλοτύρι τριμμένο και πάπρικα γλυκιά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα πλυμένα κολοκυθάκια μας στην μέση και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι.

Κόβουμε τα πλυμένα κολοκυθάκια μας στην μέση και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι.

Τα ψήνουμε όπως είναι για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς με ελάχιστο λάδι αλάτι και πιπέρι. Αν δείτ εότι στέγνωσαν και πήραν λίγο χρώμα τα βγάζετε πιο νωρίς.

Τα ψήνουμε όπως είναι για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς με ελάχιστο λάδι αλάτι και πιπέρι. Αν δείτ εότι στέγνωσαν και πήραν λίγο χρώμα τα βγάζετε πιο νωρίς.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Εγώ τον έφτιαξα από το βράδυ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Εγώ τον έφτιαξα από το βράδυ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια με τον κιμά. Βάζουμε ενδιάμεσα στα κενά λίγες πατάτες χοντροκομμένες. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα από τον κιμά και μισό ποτήρι νερό ακόμη να φτάσει στην μέση το ζουμί.

Γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια με τον κιμά. Βάζουμε ενδιάμεσα στα κενά λίγες πατάτες χοντροκομμένες. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα από τον κιμά και μισό ποτήρι νερό ακόμη να φτάσει στην μέση το ζουμί.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.

Αδειάζουμε από πάνω το χτυπημένο γιαούρτι με τα αυγά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κεφαλοτύρι τριμμένο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αδειάζουμε από πάνω το χτυπημένο γιαούρτι με τα αυγά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κεφαλοτύρι τριμμένο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Βλέπουμε αν έχει πάρει χρώμα αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Βλέπουμε αν έχει πάρει χρώμα αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.