Menu
Menu
20190518_155747-678x470

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο αγαπημένο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο.

Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας.

Καλοκαιρινό και όχι μόνο, νόστιμο και ελαφρύ.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

500γρ κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά σούπας λάδι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μεγαλούτσικο
τα ζυμώνουμε όλα μαζί

8 με 10 κολοκυθάκια
νερό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές αλεύρι για το δέσιμο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Aδειάζουμε τα κολοκυθάκια από μέσα με το ειδικό εργαλείο.

Aδειάζουμε τα κολοκυθάκια από μέσα με το ειδικό εργαλείο.

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αναγραφόμενα υλικά.

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αναγραφόμενα υλικά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και αν περισσέψει κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε ενδιάμεσα.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και αν περισσέψει κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε ενδιάμεσα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, ίσα ίσα να τα σκεπάσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε να βράσουν, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα. Σε 1 ποτήρι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι και γεμίζουμε στο μισό το ποτήρι με νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι, το σουρώνουμε σε ένα άλλο ποτήρι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας που βράζει για να χυλώσει, αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού σταθεί το φαγητό μας λίγο, χτυπάμε 2 αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού και αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας αφού την γυρίσουμε γύρω γύρω για να ανακατευτεί.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, ίσα ίσα να τα σκεπάσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε να βράσουν, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα. Σε 1 ποτήρι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι και γεμίζουμε στο μισό το ποτήρι με νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι, το σουρώνουμε σε ένα άλλο ποτήρι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας που βράζει για να χυλώσει, αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού σταθεί το φαγητό μας λίγο, χτυπάμε 2 αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού και αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας αφού την γυρίσουμε γύρω γύρω για να ανακατευτεί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.