Menu
Menu
52778936_435171047025006_5576065541140905984_n-528x470

Κομποκούλουρα με ζάχαρη και κανέλα της Ελένης Παπανικολάου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κομποκούλουρα με ζάχαρη και κανέλα της φίλης Ελένης Παπανικολάου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κούπα νερό χλιαρό
1/2κούπα σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, αφήνουμε λίγο να δράσει και μετά ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ζύμη μαλακιά να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.

Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, αφήνουμε λίγο να δράσει και μετά ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μία ζύμη μαλακιά να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.

Χωρίζουμε σε 2 μέρη. Παίρνουμε το ένα και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο χοντρό. Αλείφουμε με μαργαρίνη πασπαλίζουμε επάνω ζάχαρη και κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια. Τα τραβάμε να γίνουν μακριά, τα στρίβουμε και κάνουμε κόμπο. Το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Χωρίζουμε σε 2 μέρη. Παίρνουμε το ένα και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο χοντρό. Αλείφουμε με μαργαρίνη πασπαλίζουμε επάνω ζάχαρη και κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια. Τα τραβάμε να γίνουν μακριά, τα στρίβουμε και κάνουμε κόμπο. Το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.

Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

[email-subscribers-form id="1"]

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.