Menu
Menu
47167386_10217421617194606_497782491948515328_n-678x470

Κουλουράκια νηστίσιμα του Athanasios Papadimitriou‎

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κουλουράκια νηστίσιμα του φίλου Athanasios Papadimitriou‎.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές. εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ρετσίνα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σουσάμι
4 1/2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Προαιρετικά: 200γρ. μαύρη κουβερτούρα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, την ρετσίνα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε μία κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μετά προσθέτουμε άλλες δύο κούπες αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε και την τελευταία 1 1/2 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, την ρετσίνα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε μία κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μετά προσθέτουμε άλλες δύο κούπες αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε και την τελευταία 1 1/2 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Πλάθουμε τις πλεξούδες και τις βάζουμε σε ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Πλάθουμε τις πλεξούδες και τις βάζουμε σε ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε όταν κρυώσουν τα κουλουράκια, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κουλουράκια από την μία πλευρά. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.

Αν θέλουμε όταν κρυώσουν τα κουλουράκια, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κουλουράκια από την μία πλευρά. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.