Menu
Menu
27657361_1920051058024427_3284826210926348110_n-678x470

Κουλούρι Θεσσαλονίκης της Elen Zournatzidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κουλούρι Θεσσαλονίκης της φίλης Elen Zournatzidou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.

Ευχαριστούμε!

Υλικά

150 γρ αλεύρι τύπου 550 σκληρό
350 γρ αλεύρι τύπου 405 για ολες τις χρήσεις
7.5 γρ αλάτι ( 1 κουταλιά της σούπας )
35 γρ ζάχαρη ( 3 κουταλιές σούπας )
280 ml χλιαρό νερό
1 φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
σουσάμι

Ζαχαρόνερο (τα βουτάμε μέσα για να κολλήσει το σουσάμι )
2 κουταλιές ζάχαρη
500 ml νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 - 45 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Κόβουμε, πλάθουμε και αφήνουμε πάλι για 10 λεπτά.

Ζυμώνουμε και αφήνουμε 30 - 45 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Κόβουμε, πλάθουμε και αφήνουμε πάλι για 10 λεπτά.

Βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι, αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί άλλα 10 λεπτά .

Βουτάμε στο ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι, αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί άλλα 10 λεπτά .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.