Menu
Menu
IMG_20220214_111733 (1)

Κουλούρι Θεσσαλονίκης τραγανό και νόστιμο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κουλούρι Θεσσαλονίκης τραγανό και νόστιμο

Αυθεντική επαγγελματική συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης από τον Masterbaker Giannis Treskas.

Τραγανό, νόστιμο για πρωινό , κολατσιό .

Τρώγεται σκέτο ή με βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, τυρί, σαλάμι κλπ….

Η συνταγή βγάζει 12 κουλούρια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ CINΝAMON ROLLS ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
120γρ ζάχαρη
12γρ αλάτι
300γρ νερό

νερό σε μπολ για βούτηγμα
200γρ σουσάμι σε μπολ για βούτηγμα

Αν θέλουμε να τα κάνουμε ολικής
θα χρησιμοποιήσουμε 400γρ αλεύρι ολικής και
200γρ αλεύρι λευκό και αφαιρούμε την ζάχαρη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το μετρημένο νερό μας (χλιαρό( και με την ζάχαρη. Αφήνουμε 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική ζύμη να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή σελοφάν και αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρά.

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο από το μετρημένο νερό μας (χλιαρό( και με την ζάχαρη. Αφήνουμε 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική ζύμη να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή σελοφάν και αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρά.

Κόβουμε την ζύμη σε 10 με 12 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε. Ανοίγουμε σε μπαστούνια. όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά, όσο πιο χοντρά τόσο πιο ψωμένια.

Κόβουμε την ζύμη σε 10 με 12 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε. Ανοίγουμε σε μπαστούνια. όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά, όσο πιο χοντρά τόσο πιο ψωμένια.

Βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι.

Βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι.

Δίνουμε τι στρόγγυλο σχήμα που θέλουμε, πατάμε τις άκρες να κολλήσουν.

Δίνουμε τι στρόγγυλο σχήμα που θέλουμε, πατάμε τις άκρες να κολλήσουν.

ή τα αφήνουμε μακρόστενα.

ή τα αφήνουμε μακρόστενα.

ή στριφτά... τα τοποθετούμε στο ταψί μας με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με πετσέτα να φουσκώσουν ελαφρά σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

ή στριφτά... τα τοποθετούμε στο ταψί μας με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με πετσέτα να φουσκώσουν ελαφρά σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς σε αέρα για 15 με 18 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς σε αέρα για 15 με 18 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε.

Αν κάνουμε κουλούρια ολικής μπορούμε να τα βουτήξουμε σε διάφορους σπόρους,

Αν κάνουμε κουλούρια ολικής μπορούμε να τα βουτήξουμε σε διάφορους σπόρους,

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Και σε καρδούλες για τον Βαλεντίνο!

Και σε καρδούλες για τον Βαλεντίνο!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.