Menu
20181005_161736-678x470

Κρέμα Καραμελέ σπιτική και εύκολη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κρέμα Καραμελέ σπιτική και εύκολη,

είπα να κάνω για πρώτη φορά και έγινε ωραία κρέμα.

Νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της.

Εδώ έχω κάνει διπλή δόση.

Υλικά

Για την κρέμα
1 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ή 1 1/2 αν την θέλετε πιο γλυκιά
2 βανίλιες

Για την καραμέλα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλάκι σούπας χυμό λεμονιού

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα και η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα και η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Βάζουμε το γάλα με το νερό στην κατσαρόλα να βράσει , χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες και προσθέτουμε στο γάλα και αποσύρουμε από την φωτιά πριν κοχλάσει πάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το γάλα με το νερό στην κατσαρόλα να βράσει , χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες και προσθέτουμε στο γάλα και αποσύρουμε από την φωτιά πριν κοχλάσει πάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έχουμε ζεστάνει τον φούρνο στους 150 βαθμούς, βάζουμε την καραμέλα μέσα στον πάτο να πάει παντού, αδειάζουμε μέσα προσεκτικά σιγά σιγά το γάλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Έχουμε ζεστάνει τον φούρνο στους 150 βαθμούς, βάζουμε την καραμέλα μέσα στον πάτο να πάει παντού, αδειάζουμε μέσα προσεκτικά σιγά σιγά το γάλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Για να δούμε αν ψήθηκε δοκιμάζουμε με μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε. Καλή απόλαυση!

Για να δούμε αν ψήθηκε δοκιμάζουμε με μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.