Menu
Menu
10348468_995834083779467_6269368899610797100_n-678x470 (1)

Κρέμα Πατισερί Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κρέμα Πατισερί Θεσσαλονίκης.

Αυτήν την κρέμα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού. Σαν γέμιση σε τούρτες, τάρτες. Σε σουδάκια γέμιση για το προφιτερόλ, στα τρίγωνα Πανοράματος γιατί η κρέμα είναι αυθεντική συνταγή Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε επίσης να την ψήσετε μαζί με τάρτες και φρούτα, σαν γέμιση σε σφολιάτα κλπ.

Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 1 και 1/2 κιλό κρέμα.

 

Υλικά

Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες

Δεύτερη φάση
100γρ αυγά = 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών = 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει.

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει.

Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.