Menu
Menu
Καταγραφή65665

Κραμπλ, crumble με μήλα και κανέλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κραμπλ, crumble με μήλα και κανέλα

Πολύ νόστιμη μηλόπιτα μόνο με κραμπλ, crumble από πάνω.

Με μπόλικη κανέλα.

Αν μας αρέσουν οι σταφίδες μπορούμε να προσθέσουμε μία χούφτα.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρούτα ανάλογα με την εποχή τους.

Αχλάδια, ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, λίγες μπανάνες μέσα.

Πολύ εύκολη να γίνει με υπέροχη γεύση μήλο και κανέλα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

Για την ζύμη crumble
150γρ ζάχαρη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
200γρ κρύο βούτυρο σε κομματάκια

10 μήλα κομμένα σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια κανέλα
3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη

1 ταψί βουτυρωμένο 28 εκ.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα μας. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ 28 εκ.

Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα μας. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ 28 εκ.

Προσθέτουμε την κανέλα, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Προσθέτουμε την κανέλα, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Κόβουμε το κρύο βούτυρο μας σε κομμάτια.

Κόβουμε το κρύο βούτυρο μας σε κομμάτια.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ανακατευτούν ελαφρά.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ανακατευτούν ελαφρά.

Με το χέρι ζυμώνουμε την ζύμη θέλουμε να είναι με γρομπαλάκια και όχι λεία. Αν δούμε ότι γίνεται μαλακιά και δεν γίνονται μπαλάκια βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι.

Με το χέρι ζυμώνουμε την ζύμη θέλουμε να είναι με γρομπαλάκια και όχι λεία. Αν δούμε ότι γίνεται μαλακιά και δεν γίνονται μπαλάκια βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι.

Θρυμματίζουμε το κραμπλ επάνω από τα μήλα να πάνε παντού.

Θρυμματίζουμε το κραμπλ επάνω από τα μήλα να πάνε παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω.

Τρώγεται το γλυκό μας και ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!

Τρώγεται το γλυκό μας και ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.