Menu
Menu
42622000_2093365574029982_3017087763775225856_n-678x470

Κριτσίνια σπιτικά της Σοφίας Εμμανουηλίδου Καζάκη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κριτσίνια σπιτικά με σουσάμι ή ηλιόσπορο από την φίλη Σοφία Εμμανουλίδου Καζάκη.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Τα κριτσίνια  είναι ότι καλύτερο θέλουμε, ειδικά για τα παιδιά μας, για το σχολείο ένα υπέροχο σνακ, η στο σπίτι. Αντί για ψωμί για το βραδινό τους ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Προτιμάμε να φτιάχνουμε δικές μας ζύμες για να είμαστε σίγουροι για το τι τρώμε. Ξέρουμε πως τα φτιάξαμε, ξέρουμε τι έχουν μέσα, σίγουρα όχι συντηρητικά. Σε όποιον αρέσουν τα ζυμάρια γενικά μπορεί να κάνει πολλές παραλλαγές.

Ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, για την δίαιτα μας αν τα κάνουμε και με αλεύρι ολικής άλεσης, στα πάρτυ, στον μεζέ, στον καφέ. Για τα παιδιά στο σχολείο, για κολατσιό, σνακ.

Υλικά

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής άλεσης
15 γρ ξηρή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι
ηλιόσπορους

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι.

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί φούρνου που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο ταψί φούρνου που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Αφήνουμε τα κριτσίνια μας άλλα 5 λεπτά μέσα αφού σβήσουμε τον φούρνο μας.

Αφήνουμε τα κριτσίνια μας άλλα 5 λεπτά μέσα αφού σβήσουμε τον φούρνο μας.

Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθήκευση σε μεταλλικό κουτί ή χαρτοσακκούλα, όχι σε νάυλον σακκούλα γιατί θα μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθήκευση σε μεταλλικό κουτί ή χαρτοσακκούλα, όχι σε νάυλον σακκούλα γιατί θα μαλακώσουν.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.