Menu
Menu
Καταγραφήαπογ

Κροκέτες πατάτας και ρολό κιμά της Alexia Poub

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κροκέτες πατάτας και ρολό κιμά με αλλαντικά και τυριά της φίλης Alexia Poub.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για τις πατατοκροκέτες
400 γρ πατάτες βρασμένες
30 γρ κορν φλάουερ
1 αυγό
30 γρ φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Για το ρόλο:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακετο μπέικον σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
μαϊντανό
1 αυγό
5 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε λευκό κρασί
λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Για την γέμιση
μπέικον
αλλαντικά επιλογής μας
τυρί κίτρινο φέτες επιλογής μας

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τον κιμά μας και τον απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Παρακάτω βλέπουμε τα βήματα για το ρολό.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας και τον απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Παρακάτω βλέπουμε τα βήματα για το ρολό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 1:30 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαζεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υγρά που έχει βγάλει. Μπορούμε να το δέσουμε το ζουμάκι αυτό με κορν φλάουερ να γίνει σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο άλλη μισή ώρα περίπου από κάθε μεριά να πάρει χρώμα το μπέικον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 1:30 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαζεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υγρά που έχει βγάλει. Μπορούμε να το δέσουμε το ζουμάκι αυτό με κορν φλάουερ να γίνει σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο άλλη μισή ώρα περίπου από κάθε μεριά να πάρει χρώμα το μπέικον.

Για τις πατατοκροκέτες, βράζουμε τις πατάτες τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το βάζουμε σε κορνέ και σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε χοντρές λωρίδες. Ρολάρουμε ελαφρά πάνω στο αλεύρι, κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Για τις πατατοκροκέτες, βράζουμε τις πατάτες τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το βάζουμε σε κορνέ και σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε χοντρές λωρίδες. Ρολάρουμε ελαφρά πάνω στο αλεύρι, κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.